Kauno rajone teisės studentai teikia nemokamas konsultacijas

  • Teksto dydis:

Kauno rajono gyventojai teisinę pagalbą gali gauti nemokamai ir netoli savo namų. Kiekvieną mėnesį vis į kitą seniūniją atvykstantys Vytauto Didžiojo universiteto Teisės klinikos studentai ir dėstytojai konsultuoja kiekvieną, kas į juos kreipiasi.

Domina įvairūs klausimai

Nuo praėjusių metų vasaros, kai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) rektorius profesorius Juozas Augutis ir Kauno rajono meras Valerijus Makūnas pasirašė bendradarbiavimo sutartį, konsultacijos jau vyko Garliavoje, Noreikiškėse, Karmėlavoje ir Vilkijoje. Teisės klinikos vadovas docentas Albertas Milinis pastebėjo, kad gyventojams trūksta informacijos apie tokio pobūdžio nemokamą paslaugą ir į konsultacijas ateina palyginti nedaug žmonių.

Kovo viduryje konsultacijos vyko Vilkijos seniūnijoje. Teisiniais klausimais buvo konsultuoti penki Vilkijos miestelio gyventojai. Teisės klinikos vadovas pasakojo, kad žmones domino patalpų nuomos, santuokos nutraukimo, alimentų vaikų išlaikymui ir vaikų globos ir gyvenamosios vietos nustatymo klausimai. Konsultacijas su klinikos vadovu teikė VDU Teisės fakulteto ketvirtojo kurso studentai.

Pirminė žodinė konsultacija visais teisiniais klausimais suteikiama iškart, rašytinė – per įmanomai trumpiausią laikotarpį.

Pasiruošimas konsultacijai

"Džiugina tai, kad visi, kurie kreipėsi, pritarė tam, kad tai labai gera iniciatyva ir ypač atokiau nuo miesto centro gyvenantiems ir mažesnes pajamas gaunantiems žmonėms", – pasakojo A.Milinis.

Konsultuotis gali tiek tos seniūnijos gyventojai, tiek kiti gyventojai, kuriems tokią paslaugą patogiau gauti būtent toje vietovėje.

Pirminė žodinė konsultacija visais teisiniais klausimais suteikiama iškart, rašytinė – per įmanomai trumpiausią laikotarpį. Jeigu reikia ruošti teisminius dokumentus arba atstovauti teisme, patariama, kur galima kreiptis tokių paslaugų.

Registruojantis konsultacijai, A.Milinis pataria kuo išsamiau pristatyti savo problemą, dominantį klausimą. "Taip iki konsultacijos studentai galės jai tinkamai pasiruošti ir operatyviau bei išsamiau suteikti reikalingą informaciją", – sakė teisininkas. Jis pasidžiaugė, kad besikreipiantieji buvo patenkinti studentų atsakymais, jų konkretumu ir aiškumu. Tai nestebina, žinant, kad konsultuoja į Teisės kliniką priimti gabiausi ir pažangiausi Teisės fakulteto ketvirtojo kurso studentai. Jiems padeda profesionalūs teisininkai ir pedagogai.

Priima ir mieste

Teisės klinika savo veiklą pradėjo 2017-aisiais. Jos tikslas – teikti nemokamas konsultacijas ir padėti studentams įgytas studijų metu žinias taikyti praktiškai. Konsultacijos teikiamos ne tik gyventojams, bet ir smulkiajam bei vidutiniam verslui, ne pelno organizacijoms – asociacijoms, viešosioms įstaigoms, įvairioms bendrijoms. V.Makūnas pastebėjo, kad teisinių paslaugų ypač reikia startuoliams, smulkiesiems verslininkams, ūkininkams.

Artimiausia nemokama konsultacija Kauno rajone – balandžio 10 d. nuo 10 val. Neveronių seniūnijos patalpose.

Konsultacija bus efektyvesnė, jei iki balandžio 9 d. užsiregistruosite telefonu (8 37) 751 044 ar el. paštu dek@tf.vdu.lt ir nurodysite, kokiais klausimais ketinate konsultuotis (pvz., dėl mokesčių, žemės reikalų, skyrybų, žalos atlyginimo ar pan.).

"Maloniai kviečiame pasinaudoti puikia galimybe", – sakė A.Milinis, atkreipęs dėmesį į tai, kad konsultuotis galima ir atvykus tiesiai į VDU Teisės fakultetą (Kaunas, Jonavos g. 66, 1 aukštas, 113 kab.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Antanaa

Antanaa portretas
Cirkas ir tiek.o atsakomybę kas prisiims už netinkamai pakoncultuota gyventoja? Meras Makūnas ar studentas.Na žinant politika jis niekad nekaltas.studentas teikė paslauga savanoriškai tai kaltas vėl liks gyventojaa

Kaunietis

Kaunietis portretas
Kokia nauda iš to,jeigu teismai priimdami sprendimus vadovaujasi neveikiančiais įstatymais.Dauguma žino LR įstatymus ir žino, kad neturėtų daug kas būti taip, kaip yra,tačiau teismas nupsręs atvirkščiai.Dauguma teisėjų manau nežino įstatymų,konstitucijos,koks įstatymas neturi galios ir taip.toliau.Taip kad bet kokios teisininko konsultacijos padėties nepakeis,tas pats ir su prokuratūra.Išbandyta yra įrodymų,rašau komentarą ne iš piršto laužtą.

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Fenomenas Kauno rajone.Aklieji kurčiuosius veda į šviesų komunizmo rytojų.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių