Kauno rajone krykštauja jau 800-asis kūdikis

  • Teksto dydis:

Šiandien Kauno rajono savivaldybės Civilinės metrikacijos skyriuje užregistruotas 800-asis šiemet gimęs kūdikis – Paula Vyturytė.

Ši žinia buvo visai netikėta naujagimės tėveliui, 31 metų Giraitės gyventojui Dariui Vyturiui, atvykusiam užregistruoti jubiliejine tapusią dukrą.

Naujagime džiaugiasi ne tik jis su 3 metais jaunesne žmona Indre, bet ir 5 metų broliukas Renaldas, labai laukęs sesytės. „Visi esame nepaprastai laimingi ir gyvename lyg pasakų šeimoje“, – pakylėtai kalbėjo Darius.

Jis pasakojo, kad spalio 11 dieną gimusi mergytė svėrė 3,9 kg, buvo sveika ir energinga. Pasak tėčio, mažylė labai stipri – nors dar tik dvi savaitės, jau bando kelti galvytę ir šypsotis.

Broliukas labai rūpinasi mažąja – kaskart pabučiuoja, palaiko už rankytės, patikrina, ar miega.

Vardą iš daugybės variantų rinko visa šeima. Mamai pasiūlius Paulą, Renaldas pasakė, kad tai – pats gražiausias mergaitės vardas.

Antrąjį vaiką šeimai auginti daug lengviau nei pirmąjį. Sūnų prižiūrėti teko vienai mamai, nes tėtis tuo metu labai daug dirbo ir visai nematė, kaip auga jo pirmagimis. Darius laimingas, kad dabar viskas visai kitaip: abu su žmona yra pasiskirstę pareigomis ir pakaitomis užsiima kūdikio priežiūra.

Draugiškai naująją šeimos narę priėmė ir naminiai gyvūnai – katė ir bulmastifų veislės šuo. Jis, skirtingai nei bijojo daugelis šeimos pažįstamų, elgiasi labai išmintingai ir nerodo nė menkiausio nepasitenkinimo.

D.Vyturys yra VšĮ „Reinda/Vyturiukas“, užsiimančios senelių ir neįgaliųjų priežiūra Lietuvoje ir Vokietijoje, savininkas. Jo žmona iki vaiko auginimo atostogų dirbo toje pačioje įmonėje.

Darius ir Indrė, abu kilę iš Jurbarko, studijavo Kaune ir čia pasiliko. Dabar Vyturių šeima gyvena Giraitėje erdviame trijų kambarių bute, kurį nusipirko maždaug prieš penkerius metus. Name gyvena daug jaunų šeimų, auginančių vaikus – vien šiemet penkioms poroms gimė naujagimiai. Čia veikia labai aktyvi namo bendrija, kuri puikiai tvarkosi ir sėkmingai vykdo įvairius projektus: įrengė vaikų žaidimų aikštelę, pasistatė tvorą, žaibolaidį, apšvietimo stulpus,

Jaunai šeimai patinka gyventi Giraitėje ir, jei ateityje sugalvotų statytis namą, tai darytų tik čia.

„Tikiu, kad Paula užaugs aktyvia, Kauno rajoną mylinčia Lietuvos piliete“, – sakė savivaldybės meras Valerijus Makūnas, sveikindamas jubiliejinės naujagimės tėvelį. Įteikdamas jam dukros gimimo liudijimą ir knygą „Atrastas neatrastas Kauno rajonas“, meras džiaugėsi, kad tokių jaunų, perspektyvių šeimų, kaip Dariaus ir Indrės, Kauno rajone nuolat daugėja.

Praėjusiais metais 800-asis Kauno rajono kūdikis, Kotryna iš Garliavos, gimė kiek vėliau – lapkričio 4-ąją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių