Kauno rajone – jau aštuonios gimnazijos

  • Teksto dydis:

Čekiškės mokyklos mokiniai šiuos mokslo metus baigs jau gimnazijoje. Rugsėjo 1-ąją Kauno rajone, tikėtina, duris atvers dar trys – Neveronių, Vandžiogalos ir Jonučių – gimnazijos.

Balandžio pabaigoje akredituota Čekiškės Prano Dovydaičio vidurinės mokymosi programa. Kauno rajono savivaldybės taryba šiandien šios vidurinės mokyklos tipą pakeitė į gimnaziją.

„Mūsų kaimo mokyklų ugdymo kokybė ir mokinių pasiekimai neatsilieka nuo didžiųjų miestų. Tai svarbiausia siekiant mokyklos statuso pakeitimo“, – pabrėžė Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėja Irena Marcinkevičienė.

Sąlygas akredituoti mažų kaimo vidurinių mokyklų ugdymo programą ir tapti gimnazijomis sudarė Vyriausybė, šių mokslo metų pradžioje patikslinusi mokyklų tinklo pertvarkos taisykles.

Rajono meras Valerijus Makūnas tvirtina, kad net atokiose vietos gyvenantiems vaikams būtina užtikrinti gerą ugdymo kokybę. Tai yra vienas strateginių savivaldybės tikslų.

Meras įsitikinęs, kad vaikas saugesnis, kai gali mokytis netoli namų, jam įprastoje aplinkoje. Pavežimo į mokyklą mitas, jo nuomone, bliūkšta ir dėl didelių transporto išlaidų.  Uždarius kaimo mokyklas, lieka tušti pastatai, o kvalifikuoti pedagogai – be darbo. Todėl Kauno rajone neskubėta naikinti kaimo mokyklų.

Akreditavimas – tai valstybinio lygio vertinimas, kurį gavus suteikiama teisė tapti gimnazija. Mokykla akreditavimui rengėsi ne vienus metus.

Čekiškės mokyklos mokiniai šiuos mokslo metus baigs jau gimnazijoje. Rugsėjo 1-ąją Kauno rajone, tikėtina, duris atvers dar trys – Neveronių, Vandžiogalos ir Jonučių – gimnazijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vuva

Vuva portretas
Tikrai, kad neskuba uždarinėt mokyklų, Viršužiglio uždarė, tuoj Piliuoną uždarys, ir važiuos kaimo vaikai į miestą. Ir niekam nė motais, kada tam mažiui reikia keltis, o kada jis iš tų pamokų parvažiuoja

mokytoja

mokytoja portretas
suprantu, kai kaime lieka gimnazija, bet Garliavoje Jonučiai šalia Lukšos gimnazijos. Kam reikėjo dviejų? Kuri pasmerkta žlugti?Ar ne geriau dvi atskiros, o ne Lukšos mažėja, o Jonučiai virš 1400, ar nuo to gerėja kokybė?

vida2

vida2 portretas
kaip 7-okės mama labai nuliūdino šita naujiena. geriausi-stipriausi jonučių mokytojai perėjo į gimnaziją. Ir dabar jau nei rinktis kitą mokyklą, nei...kai liko tik 2 metai. Tų gimnazijų ir taip sočiai, o vat gero paruošimo ikigimnazinio labai trūksta. Labai nuvylė jonučiai pasirinkę tokį kelia. Įdomu mokyklosm kokia nauda -didiesnis finansavimas gimnazistų? Stiprių progimnazijų reikia, o tai šiemet sakė į LSU konkursas 7 į 1 vietą, jėzuitai vėlgi. O vėl vyksta nesamonės-kepamos gimnazijos...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių