Sąjūdis „Už Lietuvos miškus“ sieks stabdyti urėdijų pertvarką

Buriamas naujas judėjimas sieks stabdyti urėdijų reformą, Aplinkos ministerija sako, kad reforma jau įsibėgėjusi.

Šeštadienį Kauno rajone, Raudondvaryje, vyko steigiamasis sąjūdžio „Už Lietuvos miškus“ suvažiavimas, jo metu patvirtintas judėjimo veiksmų planas, BNS sakė vienas iš sąjūdžio iniciatorių, Lietuvos žaliųjų judėjimo pirmininkas Rimantas Braziulis. Anot jo, suvažiavime patvirtintos ir kelios rezoliucijos, viena jų – reikalaujanti stabdyti urėdijų reformą – adresuota valdžios institucijoms.

„Buriasi sąmoningi piliečiai, nes čia jau ne vien apie mišką kalba, mes čia kalbame apie tūkstančių žmonių likimus, šita reforma paveiks 20-30 tūkst. žmonių. Jeigu ta reforma bus visa apimtimi įgyvendinta, tai panašiai tiek žmonių paveiks nedarbas ir emigracija“, – aiškino R. Braziulis.

Buriasi sąmoningi piliečiai, nes čia jau ne vien apie mišką kalba, mes čia kalbame apie tūkstančių žmonių likimus, šita reforma paveiks 20-30 tūkst. žmonių.

Jo teigimu, jei nebus reaguojama į rezoliucijas ir kalbamasi, bus rengiamos protesto akcijos.

Naujo judėjimo kūrėjai tvirtina, kad „prasidėjusi valstybinių miškų valdymo reforma vyksta labai chaotiškai, miškininkams, verslininkams ir visuomenei kyla daugybė klausimų, į kuriuos atsakingos valdžios institucijos iki šiol taip ir neatsakė“. Anot jų, „valstybinių miškų valdymo reforma vykdoma nekompetentingai ir neskaidriai, turint tik vieną tikslą – kuo greičiau sugriauti tai, kas buvo sukurta žmonių darbu per beveik tris atkurtos nepriklausomos Lietuvos dešimtmečius“.

„Steigiamos nepolitinės organizacijos tikslas – įgyvendinti iniciatyvas, kurios užtikrintų tvarios ir darnios miškininkystės Lietuvoje tolesnį vystymą, padėtų išsaugoti miškininkų darbo vietas regionuose, o miškai teiktų maksimalią naudą valstybei ir visuomenei“, – pranešime tvirtina iniciatoriai.

Aplinkos viceministras Martynas Norbutas teigia, kad reforma bus vykdoma palaipsniui, o informuoti miškininkus apie besikeičiančią tvarką imamasi visų įmanomų priemonių.

„Neįmanoma sustabdyti proceso, kuris jau yra labai įsibėgėjęs“, – LRT radijui sakė viceministras.

Šių metų liepą Seimas nutarė pertvarkyti Generalinę miškų urėdiją ir 42 regionines urėdijas – miškus valdyti leido vienai ar daugiau įmonių, jų skaičių nustatant Vyriausybei. Pastaroji nutarė, kad miškus turi valdyti Valstybinė miškų urėdija su padaliniais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

arvydas

arvydas portretas
O ar nereikėtų visus urėdus sušaudyti ? Katinų kaime !!! Šitiems niekšams neturėtų būti gailesčio už mūsų šventų girių išvogimą ir išporceliavimą !!!

nezinojau

nezinojau portretas
Tik dabar suzinojau kad visi musu valstybes miskai siu miskininku nuosavybe.Pasirodo kad per visa neprilklausomybes laikotarpi spejo musu visu miskus uzvaldyti susiformaves miskininku klanas.

Savas

Savas portretas
Urėdų klanas kyla į paskutinį mūšį, išsikėlę Sąjudžio vėliavą, prisidengę nukaršusiais seneliais ir žaliai nusidažiusiais raudonaisiais ekstremistais. Kažin ar tai padės, nes tai mūšis ne tik prieš Aplinkos ministrą, bet ir prieš premjerą ir prezidentę? Doriems miškininkams reiktų ne veltis į šį psiaudosąjudį, o greičiau apsivalyti ir, nesidairant nei į dešiniuosius nei į kairiuosius rėksnius, grįžti prie įprastinių darbų. .
VISI KOMENTARAI 31

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių