Kauno rajone to dar nebuvo: užregistruotas jau 900-asis kūdikis

  • Teksto dydis:

Kauno rajone viršijami gimstamumo rekordai – vakar Civilinės metrikacijos skyriuje užregistruotas jau 900-asis šiais metais kūdikis, pernai mažiau gimusių buvo per visus metus.

Rekordininku tapo rugsėjo 13-ąją Piliuonos kaime Taurakiemio seniūnijoje gimęs Erlandas Kaminskas.

Tai išskirtinis įvykis ir Kauno rajono savivaldybės darbuotojams – mažylio mama Gita Kaminskienė – jų kolegė, Kelių ir transporto skyriaus vedėja. Savivaldybės administracijos darbuotoja ir jos mama Danutė Glinskienė, kartu su dukra atvykusi užregistruoti anūko. Močiutė daug metų dirba Taurakiemio seniūnijos seniūne.

Jubiliejinio kūdikio mamytei tradicinę dovaną – knygą „Atrastas neatrastas Kauno rajonas“ ir kiekvienam šimtmečio metų kūdikiui dovanojamą kūdikio kraitelį įteikė vicemeras Paulius Visockas. „Džiaugiuosi, kad mūsų Kauno rajonas vis auga, o mažajam Erlandui linkiu augti sveikam ir laimingam“, – kalbėjo vicemeras.

Erlando mamytė buvo maloniai nustebinta dėmesiu ir džiaugėsi šiltu priėmimu.

Sekmadienį su mažyliu iš ligoninės grįžusi moteris pasakojo, kad sūnelis kol kas gan ramus, valgo gerai ir leidžia pamiegoti naktimis.

Naujagimį Gita prižiūri kartu su vyru Arūnu. Močiutės, nors gyvena netoliese, abi labai veiklios ir, pasidžiaugusios trečiuoju anūku, bėga į darbus. Tėvams mielai padeda vyresnieji brolis ir sesė – beveik 6 metų Arnas ir pustrečių Adrija, nekantriai laukę naujojo šeimos nario ir dabar nuoširdžiai juo besidžiaugiantys.

G. Kaminskienė pasakojo, kad dėl sūnaus vardo šįkart, skirtingai nei gimus vyresniesiems vaikams, svarstymų nebuvo – abiejų su vyru nuomonės sutapo, Erlandą buvo išsirinkę jau seniai ir kitų variantų net negalvojo.

Jauna moteris pasakojo, kad taip sutapo, jog šiais, Šuns metais, kurie yra ir jos metai pagal horoskopą, gyvenime įvyko ir dar vienas svarbus įvykis. Du – kelių inžinerijos ir teisės – bakalauro diplomus turinti moteris šį rudenį pradėjo viešojo administravimo magistro studijas Kauno technologijos universitete.

Vyras Artūras, taip pat kelių inžinerijos specialistas, vadovauja savo įmonei, užsiimančiai krovinių gabenimu.

Aktyvumu tėvams ir seneliams nenusileidžia ir vyresnieji vaikai. Arnas lanko Suzuki mokyklėlės priešmokyklinę grupę ir sportinę gimnastiką Kauno sporto mokykloje, Adrija – Septynių pojūčių mokyklėlę.

„Džiaugiamės gyvendami ir vaikus augindami mano gimtajame, nepaprastai gražiame, ramybe gaubiančiame Kauno rajone“, - kalbėjo jubiliejinio kūdikio mamytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zelemunčikas

Zelemunčikas portretas
Algi tau triskart Valio.Išsklaidei mano abejones-iš kur?Tame Kauno valsčiuje tikrai daryt vaikus nėr kam.Visi ligi vieno prasigėrę arba brokonieriai.O čia,še tau vyriškos giminės pilietis.O gal ir nepilietis.

ALGIS

ALGIS portretas
Atvažiavę juodukai pridirbo ,

skaitytojas

skaitytojas portretas
kam šia taip reklamuotis,kad gimtu 6 vaikai tai suprantu, o dabar.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių