Kauno rajone atvėrė duris privatūs senelių namai

  • Teksto dydis:

Antradienį Girininkų kaime (Kauno r., Rokų sen.) atidaryti 30-ties vietų senelių namai „Rokų gerovė“.

Įstaigoje sukurta 18 darbo vietų. Senjorų namai įsikūrė rekonstruotame buvusios  mokyklos pastate, teritorijoje su dideliu kiemu, sodu ir krepšinio aikštele.

„Rokų gerovės“ namų direktorė Virginija Petrauskienė pasakojo, kad bendradarbiaujant su Kauno rajono savivaldybe buvo įgyvendinti du projektai, kuriuos finansavo Europos Sąjunga, Lietuvos vyriausybė bei savivaldybė, įdėta ir privačių lėšų.

Atnaujinus pastatą, įrengta 18 gyvenamųjų kambarių, užimtumo ir poilsio organizavimo patalpos, masažo ir procedūrų kabinetai, koplytėlė, administracinės patalpos, skalbykla, virtuvė, valgomasis, nedidelė biblioteka,  sanitariniai mazgai.

„Rokų gerovės“ kūrimas prasidėjo 2016 m., Kauno rajono savivaldybės tarybai pritarus projektui „Socialinių paslaugų infrastruktūra Kauno rajone“, pagal kurį įstaiga gavo beveik 131 tūkst. eurų ES paramos vidaus darbams. Buvo išgriautos nereikalingos ir įrengtos naujos pertvaros, apšiltintos grindys, pakeistas visas elektros tinklas, paklotos naujos vandentiekio, nuotekų, vėdinimo sistemos, atlikta pilna apdaila.

Vėliau viešoji įstaiga dalyvavo LEADER projekte ir gavo 230 tūkst. eurų paramos pastatui apšiltinti, pakeisti stogo dangą, sutvarkyti aplinką, įrengti saulės kolektorių vandeniui šildyti.

„Siekiame tapti inovatyvia, bendradarbiaujančia įstaiga, kurioje gera gyventi ir dirbti“, - tvirtino V. Petrauskienė.

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas pasidžiaugė, kad „Rokų gerovė“ tarnaus ne tik čia gyvenantiems seneliams, bet ir aplinkinių kaimų bendruomenei, įstaigoje planuojami rengti kino seansai, veiks bibliotekėlė, bus galima rengti sporto varžybas, mankštas. 60 proc. „Rokų gerovės“ darbuotojų – Kauno rajono gyventojai.


Atidaryme dalyvavusi Seimo narė Raminta Popovienė pastebėjo, kad senstančioje visuomenėje labai reikia įstaigų, kuriose būtų teikiamos kokybiškos socialinės ir medicinos paslaugos.

„Gamtoje saulėtekis ir saulėlydis yra vienodai gražūs. Toks turėtų būti ir gyvenimas – su veržliai besiskleidžiančia jaunyste, branda ir ramia, oria bei saugia senatve“, - pritarė vicemeras Paulius Visockas.

Naujuosius senjorų namus pašventino Rokų Šv. Antano Paduviečio parapijos klebonas Virginijus Gražulevičius.

„Rokų gerovės“ direktorę V. Petrauskienę ir kolektyvą sveikino vietos bendruomenės atstovai, kolegos iš kitų socialinių įstaigų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

J

J portretas
Manau jog sie seneliu namai tik isrinktiesiems kurie per savo valdymo laikotarpi sugebejo susikraut milijonus ir dar uzsisakyt senatvej tokius namus paprastas darbo zmogus su savo nupezusia pensija nepapuls manau pensijos uztektu tik 1 dienai taip kad sekmes visiems nusenusiems ponams siuose namuose

J0

J0 portretas
O tai jeigu gavo toki finansavima tai ar ne valstybiniais turetu vadintis manau inspekcija tikrai turetu viska sustyguot

Merkio g, 40, Lapes ,

Merkio g, 40, Lapes ,  portretas
irgi privatus slaugos namai. reiktu ten geros inspekcijos, nes kazkas klaikaus
VISI KOMENTARAI 39

Galerijos

Daugiau straipsnių