Kauno rajonas – vėl tarp geriausiųjų

  • Teksto dydis:

Lietuvos laisvosios rinkos institutas (LLRI) trečiadienį įvertino geriausiai besitvarkančias šalies savivaldybes. Tarp 54 mažesniųjų savivaldybių Kauno rajonas užėmė antrą vietą, vos trimis balais atsilikęs nuo Klaipėdos rajono.

Lietuvos savivaldybių indeksas skelbiamas jau septintus metus iš eilės. Kauno rajono savivaldybė penkis kartus buvo pirma , o 2012-aisiais ir šiemet užėmė antrą vietą.

Geriausios savivaldybės išsiskiria tuo, kad čia verslas yra aktyvus, sukuriama daugiau ir geriau apmokamų darbo vietų, mažiau žmonių gyvena iš pašalpų, mažesnė biurokratinė našta, emigracija.

„Nepriklausomų ekspertų tyrimai padeda atidžiau pažvelgti į savivaldybės veiklą ir ją tobulinti“, - tvirtino Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Kauno rajonas pasižymi darnia plėtra: plėtojamomis laisvalaikio, turizmo ir verslo zonomis, šiuolaikiniu žemės ūkiu, mokslu. Pakaunę ypač pamėgo logistikos, transporto ir agroserviso įmonės. Investuotojus vilioja patogi geografinė padėtis, geri magistraliniai keliai. Čia kuriasi ir garsios tarptautinės kompanijos – „Hella“, „Hollister“, „Hegelmann Transporte“, „Lidl“, „Decura“ ir kitos.

Už investicijų pritraukimą ir verslo plėtrą Lietuvos savivaldybių asociacija ir Lietuvos verslo konfederacija šiemet Kauno rajoną apdovanojo „Auksine krivūle“.

Kauno rajono savivaldybė buvo įvertinta ir tarptautiniu mastu - liepos 3 d. Liucernoje (Šveicarija) vykusioje tarptautinėje konferencijoje „Pranašumai kokybėje (Exellence in Quality“) Europos verslo asamblėja apdovanojo Kauno rajono savivaldybę už inovacijas ir verslui palankių sąlygų kūrimą.

Savivaldybių indekso lentelėje po Klaipėdos r. (75 balai) ir Kauno r.(73) rikiuojasi kurortai Palanga (65) ir Druskininkai (63), po to – Mažeikiai (63), Vilniaus r.(62) ir likusios savivaldybės.

Didžiųjų miestų kategorijoje kol kas nepralenkiamas Vilnius (71), po sostinės seka Klaipėda (65), Kaunas (50), Šiauliai (49), Panevėžys (42), Alytus (41).

***

Kauno rajonas pagal Lietuvos savivaldybių indeksą

2011 m. – pirma vieta

2012 m. – antra vieta

2013 m. – pirma vieta

2014 m. – pirma vieta

2015 m. – pirma vieta

2016 m. – pirma vieta

2017 m. – antra vieta



NAUJAUSI KOMENTARAI

klausimas

klausimas portretas
Jei Kauno rajonas pritraukia daugiausia investicijų, tai kodėl karbauskininkai nori jį sunaikinti? Kur logika?

realistas

realistas portretas
Uztat Kauno raj. meras,kaip koks Turkmenijos prezidentas Ciukmenbasi pasistate sau paminkla prie Nemuno tarp Kacergines ir Kauno.Na toks ale dviratis is didelio akmens su irasyta makuno pavarde amziams,,,,,,,,,,,,,,,,,,Ka reiskia,kai laiku istoji i bebru partija ir patampi miljo-nieriu..........mi

KAUNAS

KAUNAS portretas
jei Makunas bus premjeru,tai visa LT isvoks,kaimieti,be atkato nei vienads proektas 10 metu nejudejo rajone,is kur fizinio mokytojas ir jo sunus pasidare milijonierium
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių