Kauno rajoną ir Kazlų Rūdą sujungė asfaltuotas kelias

  • Teksto dydis:

Praėjusią savaitę oficialiai atidaryta kelio Kazlų Rūda-Pažėrai-Kaunas atkarpa. Beveik 7 kilometrų kelio atkarpa išasfaltuota tik susivienijus trims kaimyninėms – Kazlų Rūdos, Prienų ir Kauno rajonų savivaldybėms.

Praėjusią savaitę oficialiai atidaryta kelio Kazlų Rūda-Pažėrai-Kaunas atkarpa. Beveik 7 kilometrų kelio atkarpa išasfaltuota tik susivienijus trims kaimyninėms – Kazlų Rūdos, Prienų ir Kauno rajonų savivaldybėms.

Kelias Kazlų Rūda-Pažėrai-Kaunas buvo asfaltuojamas prieš kelerius metus, tačiau dėl lėšų trūkumo liko nebaigta 6,5 km atkarpa. Penki šio kelio kilometrai – Kazlų Rūdos savivaldybėje, o likusieji pusantro – Prienų ir Kauno rajonuose.

„Kazlų Rūdai šis kelias buvo nepasiekiama svajonė. Nors kelio atkarpa nuo Pažėrų iki Kazlų Rūdos tėra 12 km, tačiau ji statoma jau 10 metų,“ – sakė Kazlų Rūdos meras Vytautas Kanevičius.

Pasak jo, įtikinti Susisiekimo ministeriją, kad kelio asfaltavimas būtinas, pavyko tik susivienijus trims savivaldybėms.

„Kartu su Prienų ir Kauno rajonų merais 2011 metų pabaigoje pasirašėme protokolą dėl rajoninio kelio rekonstrukcijos užbaigimo. Tik šio bendradarbiavimo dėka šiandien džiaugiamės asfaltuotu keliu“, – sakė V. Kanevičius, įteikdamas padėkas Prienų rajono merui Vytui Bujanauskui ir Kauno rajono merui Valerijui Makūnui už geranoriškumą, asmeninę iniciatyvą ir sėkmingą bendradarbiavimą.

Kauno rajono vicemeras Petras Mikelionis pridūrė, kad toks bendradarbiavimas turėtų būti pavyzdys, kaip reikia spręsti įsisenėjusias problemas. „Nei viena Prienų rajono, Kazlų Rūdos ar Kauno rajono savivaldybių, veikdama viena negalėjo atlikti šių darbų. O kartu sugebėjome palenkti ministeriją“, – kalbėjo P. Mikelionis.

Kelio atidaryme dalyvavo ir susisiekimo viceministras Algis Žvaliauskas. Pasak jo, Lietuvoje nebaigtų asfaltuoti ruožų iki 3 km yra per 300 km.

„Per ateinančius dvejus metus jų tikrai sumažės, taip pat ir šiose savivaldybėse“, – žadėjo A. Žvaliauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kritikas

Kritikas portretas
Tas saules kolektorius turbut lytagros sudvezius skaiciuoja .o jei asfaltuotu turbut visi biliunu sunis istiptu

Biliūnai

Biliūnai portretas
Sveiki visi 1922 kelio užtarėjai:), nėra žinių kam tas saulės kolektorius pastatytas? Gal ruošiamasi jau asfaltavimui?:)))

sodininkas Julius

sodininkas Julius  portretas
Pritariu oponentams dėl1922 kelio.Bandėme rinkti sodininkų parašus,vežėme net į seimą,tačiau biurokratai tautos balso negirdi .mus /kaip avinėlius pamaitina pažadais prieš rinkimus.Pamąstymui dar turime laiko .
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių