Kauno politikos olimpe – nauji veidai

Kauno miesto taryboje artimiausiu metu turėtų atsirasti keturi naujokai. Jie pakeis į Seimą išrinktus kolegas. "Kauno diena" pasidomėjo, ką iki šiol veikė būsimieji miesto tarybos nariai ir kaip jie įsivaizduoja naujas savo pareigas.

Skirtingos patirtys

Po Seimo rinkimų padvelkė permainų vėjai ir Kauno miesto taryboje. "Vieningo Kauno" frakcijos narė Aušra Papirtienė, į Seimą kandidatavusi su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, antrame ture įveikė Kalniečių apygardoje jėgas bandžiusį Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūną Andrių Kupčinską. Todėl jos vietą miesto taryboje užims kitas "Vieningo Kauno" judėjimo narys Karolis Stirbys, dirbantis vienoje draudimo bendrovėje, buriantis aktyvius žmones į asociaciją.

Dar vienas šio visuomeninio judėjimo atstovas Saulius Vilius Bartaška, užsiimantis individualia kūrybine veikla, pakeis taip pat su "valstiečiais" į Seimą išsiųstą Gediminą Vasiliauską. Jis iškovojo pergalę Petrašiūnų vienmandatėje apygardoje.

Stebėtinai didelio rinkėjų palaikymo sulaukęs Kauno miesto tarybos narys Kęstutis Pūkas jau gali matuotis Seimo kėdę artimiausiems ketveriems metams, o savąją miesto taryboje užleidžia žmonai Linai.

Kauno politikė TS-LKD atstovė Gintarė Skaistė daugiamandatėje apygardoje konservatorių partijos sąraše po reitingavimo iš 35-os vietos pakilo į 28-ą. Kadangi kiti partijos bendražygiai per antrą turą vienmandatėse apygardose iškovojo ne vieną kelialapį į parlamentą, G.Skaistei tai taip pat atsivėrė durys į Seimą. Kauno miesto taryboje ją pakeis kitas konservatorius Remigijus Skilandis, gerai pažįstantis savivaldybės koridorius. Jis ne vienus metus dirbo savivaldybės administracijoje, vadovavo Miesto plėtros departamentui, vėliau ėjo administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigas.

Svarstys dėl mandatų

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) artimiausiu metu rinksis į posėdį ir svarstys, ar šie politikai gali gauti miesto tarybos narių mandatus. Į Seimą išrinktus kolegas pakeisiantys politikai dar turės prisiekti ir Kauno taryboje.

"Gausime prašymus, išnagrinėsime ir pateiksime sprendimą. Posėdis vyks šią savaitę. Svarbiausias momentas, kad Seimo nario priesaikų priėmimo dieną, lapkričio 14-ąją, nebūtų nesuderinamų pareigų. Greičiausiai, kad priesaikos dieną nutrūks į Seimą išrinktų politikų įgaliojimai ir įsigalios naujų miesto tarybos narių mandatai", – komentavo VRK pirmininko pavaduotoja Laura Matjošaitytė.

Kalba nedrąsiai

Būsimi kandidatai į Kauno miesto tarybą kol kas didelių planų nerengia ir tikina, kad nori sulaukti patvirtinimo, o tada kibs į darbus.

"Kol kas dar jokių pranešimų negavęs, kad man tikrai suteiktas mandatas. Kol nepatvirtinta, dar nieko konkretaus neplanuoju. Nebuvau nei su frakcija susitikęs, nei aptaręs, kokius tikslus jie man kels, kokiuose komitetuose dirbsiu, bet manau, kad šią savaitę susitiksime ir aptarsime", – sakė R.Skilandis.

Savivaldybės koridorius gerokai pramynęs būsimas politikas nusiteikęs dalyvauti tarybos posėdžiuose, spręsti svarbius miesto klausimus. Nors frakcija dar netarė žodžio, kur R.Skilandis būtų naudingiausias, jis save mato miesto plėtros ar ūkio srityse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aha

Aha portretas
Pasidomekite kiek meras sklypu sutvarke

to Benamis

to Benamis portretas
buves meras gyvena is santaupu . Juk prisitaupe :)))

kaunietis

kaunietis portretas
Liūdnoka, kad konservatorius R. Skilandis vėl ketina prisidėt prie Kauno plėtros.Eilė kauniečių iki dabar jaučia Skilandžio pasirašytų sklypų paskirties pakeitimų padarinius, kai laikinai, kalėdų ir naujųjų tapušventyje, pavaduodamas administracijos direktorių sudarė sąlygas E.Daktarui statyt daugiabutį ar bendrabutį tarp mažų žaliakalnio namų Algirdo g.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių