Kauno politiko sūnų atleidžia dėl tinginystės

Skandalingai savivaldybėje įdarbintas Kauno miesto tarybos nario Kazimiero Nausėdos sūnus Vytautas kitą savaitę sulauks atleidimo lapelio ir turės palikti Miesto tvarkymo skyriaus vyriausiojo specialisto postą.

Delsė išduoti leidimus

Tai vakar pavirtino ir savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis. Jo teigimu, V.Nausėda atleidžiamas, nes susikaupė daugybė drausminių nuobaudų.

"Sprendimas dėl V.Nausėdos atleidimo yra priimtas, tačiau iki penktadienio jis turi nedarbingumo lapelį, tad kol kas esame priversti palaukti.  Jei neklystu, V.Nausėda turi kokias keturias drausmines nuobaudas", – sakė direktorius.

Kauno miesto tarybos nario sūnus buvo atsakingas ir už vairuotojų, duobėse sulaužiusių automobilius, skundus. Į juos jaunasis valdininkas nesiteikdavo atsakyti.

"Pagrindinė V.Nausėdos atleidimo priežastis – laiku neatliktas darbas. Jis praleisdavo visus terminus, iki kada reikėdavo atlyginti žalą vairuotojams. Jis buvo atsakingas ir už leidimų išdavimą didesnių gabaritų sunkiasvorėms mašinoms pervažiuoti per miestą. Įmonės laukdavo po kelias paras su pakrautomis mašinomis, o jis leidimo neišduodavo. Dėl to savivaldybę užplūsdavo skundai ir pikti skambučiai", – pasakojo D.Ratkelis.

Vakar savivaldybėje svarstyta, ar penktadienį V.Nausėda pasirodys darbe, ar,  sužinojęs apie gresiantį atleidimą, pratęs nedarbingumo lapelį.

Klanas sumažėjo

Pasak savivaldybės administracijos direktoriaus, miesto tarybos narys K.Nausėda dėl sūnaus planuojamo atleidimo jokių priekaištų kol kas nepareiškė.

"Politikas gal bendrauja daugiau su politikais. Man tai nėra svarbu. Savivaldybėje reikia dirbti", – sakė direktorius.

"Kauno diena" rašė, kad savivaldybėje buvo įdarbintas ne tik miesto tarybos nario sūnus, bet ir dukra. Agnė Mikelionienė tebedirba savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriuje vyriausiąja specialiste.

"Girdėjau, kad jaunasis Nausėda turėjo darbinių nuobaudų, tačiau negalėčiau vertinti jo veiklos, nes tai būtų subjektyvu. Dėl spaudimo – nesu bičiulė "Maxima", kad pasirūpinčiau visų vaikais", – sakė meras Andrius Kupčinskas.

Nieko negirdėjo?

Miesto tarybos narys K.Nausėda "Kauno dieną" tikino nieko nežinantis apie gresiantį sūnaus atleidimą iš darbo.

"Šito dalyko tikrai nežinau. Sūnus dabar gydosi – nusitraukė kojos raiščius, tačiau sugis – jaunas vyras. Jis man nieko neminėjo, kad jį atleidžia", – ne itin kalbus buvo K.Nausėda.

Politiko veiklą įdarbinant gimines savivaldybėje pernai svarstė miesto tarybos Etikos komisija, tačiau nutarė, kad tai – ne jų kompetencija, ir skundą užmiršo.

Skundai nukeliavo iki Seimo

Jaunasis Nausėda Kaune pagarsėjo, kai vyriausiojo specialisto pareigas Miesto tvarkymo skyriuje gavo turėdamas vos vidurinį išsilavinimą. Jis buvo įdarbintas  po to, kai jo tėvas tapo miesto tarybos nariu.

Dirbdamas savivaldybėje V.Nausėda įsipainiojo ne į vieną skandalingą istoriją. Nemažai skundų sulaukta dėl jo bendravimo kultūros. Kauniečiai skundėsi, kad jaunasis valdininkas "švelniai tariant, nemandagus".

"Kauno dienos" duomenimis, Seimo kontrolieriui Augustinui Normantui balandį rašytuose skunduose dėl vilkinamo žalos atlyginimo taip pat buvo minima V.Nausėdos pavardė.

Vienas kaunietis skundėsi: "Nuo gruodžio pradžios reguliariai skambinant Vytautui Nausėdai, kuris, kaip man yra paaiškinta, koordinuoja tokio tipo prašymus, kiekvieną kartą išgirstu vis kitą mano prašymo svarstymo datą." Skunde taip pat buvo prašoma ištirti ir nepagarbų valdininko elgesį.

Savivaldybei skundo autoriui atlyginus žalą, Seimo kontrolierius tyrimą nutraukė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
nesamones raso labai protinags vaikis , ir imone savo ikure ir sekas verslai del to kad tevas politikas vaika suede , aprase ,nesazininga buvo geriausias mokyklos mokiunys , mokes gerai , vsiada atsakingas ir atm darbe geras buvo tiesiog savaivaldybeje neturejo ka, suverst tai per viena savaite 4 proytokolus jam nusiszengiminius ipyskino , Laikykis vyruk gerai dirbai , od abar dirbi sau :) geda uz diena.lt aprasyma poto tokie talentai kaip sis poezijos pavasareliu 12 metu laureatas ir isvaziuoja teises studint ne lt

vikasas

vikasas portretas
eikit jus visi velniop Apie Vyta gerai arba nk

Andreja

Andreja portretas
Vytautai tu ypac dabar toks geras vuras patapai tai keliu nyksti:)
VISI KOMENTARAI 67

Galerijos

Daugiau straipsnių