Kauno policininkas įtariamas davęs 4 tūkst. eurų kyšį

Kauno miesto apylinkės teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje Kauno rajono policijos komisariato pareigūnas kaltinamas Lietuvos policijos kriminalistinių tyrimų centro specialisto ir vyresniojo tyrėjo papirkimu, pasiūlant jiems 4 tūkst. eurų, t.y. beveik 14 tūkst. litų, dydžio kyšį už neteisėtą neveikimą vykdant įgaliojimus.

Ikiteisminį tyrimą atliko Policijos departamento Imuniteto valdyba.

Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroro Gintaro Jasaičio surašytame kaltinamajame akte teigiama, kad 2011 metų rugsėjo 6 dieną Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus patrulių būrio vyresnysis patrulis A.J. tarnybos metu Lietuvos policijos kriminalistinių tyrimų centro specialistui ir vyresniajam tyrėjui pasiūlė ir perdavė 4 tūkst. eurų dydžio kyšį.

Pasak Generalinės prokuratūros pranešimo, pinigai perduoti už tai, kad ikiteisminiame tyrime atliekant proceso veiksmą – kratą – nebūtų užfiksuotas ir tyrimui paimtas papirkimu kaltinamam policijos pareigūnui priklausantis automobilis BMW su suklastotais identifikacijos (VIN) numeriais.

Iš karto po pinigų perdavimo kaltinamasis buvo sulaikytas policijos pareigūnų.

''Tokiu savo elgesiu Kauno rajono policijos komisariato pareigūnas tyčia šiurkščiai diskreditavo ir sumenkino policijos, kaip pagrindinės teisėsaugos institucijos autoritetą, pažeidė savo pareigybės ir Lietuvos Respublikos valstybės tarnybos įstatymo nuostatas, padarydamas didelės neturtinės žalos valstybei", – rašoma prokuratūros pranešime.

Papirkimu kaltinamam policijos pareigūnui gresia bauda, areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.


Šiame straipsnyje: kyšiskyšininkavimaspolicija

NAUJAUSI KOMENTARAI

HE

HE portretas
Tik į cypę

hmmm

hmmm portretas
Hmmm, varnas varnui...?

A.K.

A.K. portretas
JUK DAVĖ KYŠĮ,T.Y.MĖGINO NUSLĖPT DAR VIENĄ NUSIKALTIMĄ -DĖL SAVO BMW,YRA DVIGUBAS NUSIKALTIMAS IR YRA NE ĮTARIAMAS,O KALTINAMAS..TAČIAU KAUNO POLICININKAI IR TOLIAU SUKČIAUJA.KADA PAGALIAU BUS NUTEISTI,SUSODINTI?KADA SISTEMA PAGALIAU APSIVALYS NUO NUSIKALTĖLIŲ POLICININKŲ UNIFORMOMIS? ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' Arūnas KARALIŪNAS LR korespondentas 2012-07-10 Du Kauno Centro policijos komisariato pareigūnai merginos išprievartavimu apkaltintam kauniečiui pasiūlė sandėrį – už solidų atlygį baudžiamoji byla nebus iškelta. Prieš savaitę į Centro policijos komisariatą kreipėsi mergina ir pranešė buvusi išprievartauta. Kaunietė nurodė ir skriaudiką. Įtariamasis buvo iškviestas pas tyrėją apklausti, bet netrukus išgirdo pasiūlymą – už atlygį galima nemalonumų išvengti. Merginos pareiškimas netgi nebuvo tinkamai užregistruotas. Įtariamam prievartautojui jau buvo nurodyta kyšio suma – 5000 litų. „Jeigu sumokėsi, tau nieko neatsitiks”, – maždaug tokius vieno pareigūno pasakytus žodžius citavo vyriškis. Specialiai paženklinti pinigai buvo atnešti praėjusią savaitę. Jie turėjo atitekti dviem Centro policijos komisariato kriminalistams – 34 metų Olegui Samsonui ir 24 metų Andriui Alimkinui. Perdavus pinigus, kauniečius iškart sulaikė Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) sekliai. Įtariamųjų darbo kabinetuose buvo atliktos kratos, paimta daiktinių įrodymų. Užspeisti sulaikytieji apklausų metu neneigė savo kaltės, išdėstė įvykio aplinkybes, todėl prokurorai neprašė teismo leidimo pareigūnus suimti – jiems skirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti. „Kiekvienas toks atvejis sukelia šoką, tačiau panašių dalykų negalima toleruoti”, – neslėpė apmaudo Centro policijos komisariato viršininkas Gintautas Dirmeikis. ....................................................................
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių