Kauno policininkas apkandžiojo ir apspardė savo kolegas

Sekmadienio vakarą Telšių rajone sustabdytas Kauno apskrities policijos pareigūnas Rolandas Vaitkus pasipriešino jį sulaikiusiems vietos policininkams – vieną apspardė, o kitam įkando į ranką.

Kelyje Telšiai-Varniai-Laukuva sulaikytas ne tarnybos metu neuniformuotas Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Patrulių rinktinės vyresnysis patrulis tikrintis blaivumą atsisakė. Jis sėdėjo prie nuosavo automobilio „Audi 100 Avant“ vairo.

Kolegoms iš Telšių bandant surašyti pažeidimo protokolą, 38 metų kaunietis keikė policijos pareigūnus necenzūriniais žodžiais, stumdėsi. Uždėjus antrankius ir pasodinus į tarnybinį automobilį, jis taip pat nenurimo – spardė sėdynes, o negalėdamas ištrūkti, įkando į ranką Telšių apskrities patruliui.

Išlaipinamas iš automobilio, sulaikytas patrulis kolegai iš Telšių įspyrė į ranką, koją bei pilvą. Įsisiautėjęs policininkas buvo pristatytas į Telšių apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą.

Kad sulaikytasis tikrai dirba Kauno apskrities policijos komisariate, patvirtino ir Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato atstovas spaudai Kęstutis Kasciukevičius.

„Žinome šią informaciją. Jei pareigūnas tikrai vairavo neblaivus – tai yra smerktina. Šiuo klausimu policijos vadovybės nuomonė yra vienareikšmiška – tokie poelgiai nepateisinami ir patrulis bus atleistas iš tarnybos“, – sakė K.Kasciukevičius

Pirmadienio ryte Telšių apskrities policijos komisariato Valdymo ir organizavimo skyriaus specialistė Vitalija Kazlauskienė sakė, kad atvežtas sulaikytas kaunietis blaivumą tikrintis atsisakė, tad tai traktuojama kaip sunkus girtumo laipsnis. Sunkus girtumo laipsnis (2,5 promilės ir daugiau) arba neblaivumo patikrinimo vengimas, taip pat svaiginimasis po įvykio užtraukia 2-3 tūkst. litų baudą. Taip pat nuo 2 iki 3 metų gali būti atimta teisė vairuoti.

„Ryte patrulis dar buvo sulaikytas, nes kol kas nenuspręsta, ar jam bus pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasipriešinimo pareigūnams, ar jis bus baudžiamas administracine tvarka“, – pirmadienį portalui 1kaunodiena.lt sakė V.Kazlauskienė.

Jos teigimu, pirmajam iš patrulių įkasta į dešinę ranką ir diagnozuotas dilbio sumušimas – iš ligoninės jis išleistas gydytis ambulatoriškai. Antrasis patrulis, kuriam kliuvo smūgiai į pilvą, į medikus nesikreipė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rekėjo

rekėjo portretas
užmest kaldrytę ir būtų aprimes

galit

galit portretas
įsivaizduoti kaip toks mėšlas elgiasi sustabdęs vairuotoją?

promile

promile portretas
„Žinome šią informaciją. Jei pareigūnas tikrai vairavo neblaivus....ner ka nustatineti jis atsisake tai yra prilyginama sunkiam girtumui gal K.Kasciukevičius nezino
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių