Kauno policijos gretas papildė jauni pareigūnai

  • Teksto dydis:

Šiandien Kauno Įgulos bažnyčioje gausus būrys pareigūnų susirinko pasveikinti priesaiką davusius bei nesenai pradėjusius dirbti policijos pareigūnus.

„Pradedate naują kelią, šis žingsnis jums įsimins ilgam. Garbė tarnauti Lietuvai, padėti žmonėms. Būkite drąsūs ir ryžtingi, nesuklupkite, o jei ir suklupsite, mes jums padėsime atsikelti“, – policijos pareigūnų gretas papildžiusiems kolegoms sakė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) viršininko pavaduotojas Darius Pliavga.

Šv. Mišių metu kapelionas Tomas Karklys, sveikindamas visus susirinkusius, tarė: „Nelengvame jūsų pašaukimo kelyje tenka atlikti didelius žygdarbius. Atliktų darbų įvertinimas yra didelė paskata judėti pirmyn. Ir toliau sėkmingai atlikite savo pareigą, padėkite žmonėms, ypač tiems, kuriems reikia ne tik fizinės, bet ir dvasinės jūsų pagalbos.“

Po šv. Mišių taip pat buvo įteikti apdovanojimai už ilgametę tarnybą (15, 20, 25 ir 30 metų) policijoje daugiau nei šimtui Kauno apskrities VPK pareigūnų.

„Nuo aštuntos klasės žinojau, kad būsiu pareigūnė – visi detektyvai buvo perskaityti“, – teigia Evridika Valuckienė, Kauno apskrities VPK Kelių policijos valdybos Administracinės veiklos skyriaus vyriausioji specialistė, gavusi pirmojo laipsnio atminimo ženklą „Už ištarnautus metus“. Pareigūnė, atliekanti tarnybą jau 30 metų, teigia, kad šiame darbe labiausiai patinka nuolatinis tobulėjimas: „Po sausio pirmos dienos, kai įsigaliojo Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodeksas, viskas tapo dar įdomiau. Teisės aktų kaita, kasdieninis bendravimas su žmonėmis darbą paverčia tikrai nenuobodžiu.“

Priesaikas davę naujieji pareigūnai džiaugiasi papildę pareigūnų gretas: „Norisi padėti kitam, pačiam prisidėti prie bendruomenės gerovės kūrimo. Žinoma, norisi, kad tuo toliau, tuo tas indėlis būtų didesnis.“

Nuo aštuntos klasės žinojau, kad būsiu pareigūnė – visi detektyvai buvo perskaityti.

Daugiau nei 20 naujų policijos pareigūnų savo darbais prisidės prie Kauno miesto Dainavos ir Santakos policijos komisariatų, Kauno apskrities VPK Nusikalstamų veikų registravimo skyriaus, Patrulių rinktinės, Kauno, Kaišiadorių, Kėdainių ir Jonavos rajonų policijos komisariatų veiklos.

„Visuomet galvojau apie tokį darbą, į kurį eičiau kaip į šventę. Tokį ir radau. Kai nuvyksti į įvykį, realiai apsaugoji bei padedi žmogui – tai yra didžiausias malonumas ir motyvacija dirbti“, – atsakydamas į klausimą, kodėl pasirinko šį profesinį kelią, sakė Martynas Skeiverys, Kauno miesto Dainavos policijos komisariato pareigūnas.


Šiame straipsnyje: Kauno policija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas portretas
o komentarų - 0.Labai buvo įdomu.....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių