Kauno policija sprendžia, ar naikinti K. Pūkui išduotą leidimą turėti ginklą

  • Teksto dydis:

Po incidento, kai parlamentaras Kęstutis Pūkas kabinete Seime laikė ginklą, nors tai draudžia parlamento vidaus tvarka, policija sprendžia, ar palikti galioti leidimą jam turėti ginklą.

„Policija spręs, ar yra pagrindas panaikinti leidimą, ir turbūt pasiūlys savanoriškai tą ginklą palikti policijai, kol pasibaigs tyrimai“, - BNS sakė Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

Anot R.Matonio, sprendimą, ar naikinti leidimą, priims jį išdavusi Kauno policija.

Ketvirtadienį Seimo narys K.Pūkas legaliai turimą ginklą pristatė parlamento apsaugai, politikas jį buvo įsinešęs į Seimą, BNS patvirtino Vadovybės apsaugos departamento (VAD) direktorius Rymantas Mockevičius.

„Mes gavome (iš VAD) medžiagą ir persiuntėme į prokuratūrą, kad ji vertintų, taip pat persiuntėme į Kauno policiją, kuri buvo išdavusi leidimą, tai Kauno policija atliks tyrimą ir pažiūrės, ar yra pažeidimų. Pažeidimas iš esmės yra tik tada, jei jis arba perdavė ginklą tretiesiems asmenims, arba sukėlė kažkokį pavojų nešiodamasis tą ginklą, viešai demonstruodamas ar kitokiais veiksmais“, - sakė R.Matonis.

Įsinešti ginklą į Seimą draudžia parlamento vidaus taisyklės.

Po incidento Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Vytautas Bakas pareiškė, kad ginklų turėjimo Seimo rūmuose tvarką turėtų nustatyti ne parlamento valdyba, o reglamentuoti įstatymas.

Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas savo ruožtu nemano, kad tokį draudimą reiktų įtvirtinti įstatymo lygiu.

Pagal dabar nustatytą tvarką, įsinešti ginklo į parlamento rūmus negalima, juos reikia palikti specialioje saugioje vietoje. Tačiau į Seimą įeinantys parlamentarai nėra tikrinami apsaugos darbuotojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kembrikas

kembrikas portretas
duokit jam KATIOSA gales saudit ,o uzejus norui gales ir patvarkyti.

KIKIKI

KIKIKI portretas
JEI NESILAIKĖ NUSTATYTŲ TAISYKLIŲ SEIME, TAI ŽINOMA, TEISĘ TURĖTI GINKLĄ REIKIA ATIMTI.

mafija

mafija portretas
toks tokio bijo...tik pukas nieko nepazeide,o uz korupcija nei vienas nenubaustas politikierius...kvepia politiniu susidorojimu demokratinej valstybej...
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių