Kauno policija moksleiviams plačiai atvėrė duris

Kauno policininkų ketvirtadienis prasidėjo ne blogiečių gaudymu, baudų rašymu, o bendravimu su vaikais. Surengtoje atvirų durų dienoje iš arti pristatyta policininko specialybė. Lankytojus labiausiais sužavėjo tarnybiniai šunys ir ginklai.

Ir ginklai, ir košė

Kauno apskrities policija pakvietė iš arčiau susipažinti su policininkais, išmėginti jų darbo įrankius, sužinoti, ko reikia, norint tapti policijos pareigūnu, pasimatuoti uniformą ar paglostyti paklusniuosius policijos keturkojus draugus. Atgauti jėgas vaikams padėjo tikra kareiviška košė.

„Vaikai čia galėjo ne tik prisiliesti prie ginklų, bet ir sužinoti apie saugią aplinką bei kaip ją kurti, pamatyti mūsų šuniukus, kurie padeda pareigūnams atlikti nelengvą darbą. Vaikus labiausiai traukė mūsų automobilių parkas bei ginkluotė. Manome, kad policijos atvirų durų dienoje apsilankys apie 1,5 tūkst. lankytojų, nes per pirmąsias valandas jau matėme didelius srautus“, – kalbėjo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos bendruomenės pareigūnų viršininkė Agnė Greblikaitė.

Atvirų durų dienoje netrūko smalsių vaikų akių ir besišypsančių pareigūnų. Visi atvykę galėjo patys pabandyti atlikti tiek inscenizuoto eismo įvykio, tiek nusikalstamos veikos įvykio vietos apžiūrą. Atvirų durų dienos lankytojų taip pat laukė „Aro“, Lietuvos kriminalinės policijos biuro, Lietuvos policijos mokyklos, Mykolo Romerio universiteto bei Lietuvos kelių policijos tarnybos atstovai.

Galvoja apie karjerą

Dalis atvirų durų dienoje apsilankiusių vaikų tikino, kad šis renginys leidžia pamatyti, koks iš tikrųjų yra policijos darbas ir ar jie norėtų užaugę tapti pareigūnais.

Viskas įdomu, nes pamačiau ginklų, pasikonsultavau su jau dirbančiais pareigūnais. Man dabar atrodo, kad jų darbas labai įdomus.

„Viskas įdomu, nes pamačiau ginklų, pasikonsultavau su jau dirbančiais pareigūnais. Man dabar atrodo, kad jų darbas labai įdomus. Gavau daugiau informacijos, nes tikrai yra profesijų, apie kurias internete nieko nerasi, o čia gali viską tiesiogiai sužinoti. Dar tiksliai nesu nusprendusi, ar tapsiu policininke, nes pas mane mintys keičiasi, tačiau tokios dienos tikrai padeda apsispręsti“, – sakė į renginį atėjusi moksleivė Adrija.

Jai pritarė ir apie mokslą Lietuvos policijos mokykloje galvojantis Ignas. Jis čia domėjosi apie stojimo mokytis galimybes.

„Sužinojau, kad stojant į policijos mokyklą jau reikia turėti bent devynis mėnesius galiojantį vairuotojo pažymėjimą, tad šiemet jau neatitikčiau reikalavimų, nes pažymėjimą gavau tik šį mėnesį, tad rugsėjį dar nebus reikiamo minimalaus vairavimo stažo. Tačiau neketinu paleisti minties tapti policininku, todėl bandysiu laimę stoti kitais metais“, – sakė jaunuolis.

Pasimatavo ekipuotę

Į policijos surengtas atvirų durų dienas atėjusiems moksleiviams nemaža atrakcija buvo pasėdėti tarnybiniame automobilyje ar pamatyti kriminalistų naudojamus įrankius.

„Automobiliuose daug visko pridėta, yra įvairių mygtukų. Kaip policininkai nepasimeta tarp jų?“, – stebėjosi tik iš pareigūnų automobilio išlipęs Lukas.

Nemažai jaunuolių pasėdėjo ir dideliame „Aro“ automobilyje. Kai kurie jį palygino su tanku. Kiti vaikai drąsiai dėjosi šalmus ir pozavo asmenukėms.

„Aš pabandžiau užsidėti tokį tinklą, po kuriuo kareiviai slepiasi. Buvo įdomus jausmas, bet kai dar ginklą į rankas davė, pagalvojau, kad jie kasdien labai sunkiai turi nešioti“, – pasvarstė Jovita.

Mokiniai taip pat galėjo pasijausti tikrais tyrėjais ir surinkti įkalčius po avarijos bei pasidarbuoti specialioje pareigūnų mokymosi klasėje, kurioje policininkai treniruoja pirštų antspaudų, kitų įkalčių surinkimo įgūdžius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių