Kauno policija išvardijo nuveiktus darbus

  • Teksto dydis:

Kauno apskrities policija visuomenei atsiskaitė už savo veiklą 2014 metais. Kauno miesto savivaldybėje trečiadienį vykusiame pasitarime dalyvavo Lietuvos policijos generalinis komisaras Linas Pernavas, Kauno apskrities rajonų savivaldybių merai, teisėsaugos ir kitų institucijų vadovai, Kauno miesto seniūnijų seniūnai, bendruomenės centrų vadovai, profesinių sąjungų atstovai.

Pernai Kauno apskrities policija užregistravo 14 702 nusikalstamas veikas. Apskrityje daugiausiai užregistruota vagysčių. Padaugėjo sukčiavimų, papirkimų, fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo atvejų, taip pat nusikaltimų elektroninėje erdvėje ir finansų sistemai. Stabilizavosi sunkių ir labai sunkių nusikaltimų skaičius. Sumažėjo nužudymų, išžaginimų, plėšimų. Tačiau mažėjo automobilių ir didelės vertės turto vagysčių, nusikaltimų viešose vietose. Anot pareigūnų, didelis dėmesys buvo skiriamas rezonansinių nusikaltimų tyrimui.

Pareigūnai teigia skyrę dėmesį greičio kontrolei, vairuotojų girtumui nustatyti, pėsčiųjų saugumui. Tačiau situacija apskrities keliuose išlieka sudėtinga. Išaugo avarijose žuvusiųjų skaičius – nelaimės keliuose nusinešė 50 gyvybių, sužeisti 755 žmonės. 

2014 metais buvo pradėtos budėtojų dalių, administravimo padalinių pertvarkos, inicijuotas naujo ir kol kas vienintelio Lietuvoje Nusikalstamų veikų registravimo skyriaus įsteigimas. Įgyvendinta kriminalinės policijos reforma.

Pasak Dariaus Žukausko, laikinai einančio Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pareigas, daug dėmesio buvo skirta kovai su korupcija. Pernai buvo atliekami 22 ikiteisminiai tyrimai dėl pareigūnų korupcinio pobūdžio veikų, 12 pareigūnų dėl neigiamų motyvų atleisti iš darbo.

„Kauno apskrities policijos svarbiausi uždaviniai šiemet –  gyventojų saugumo užtikrinimas. Tikimės ir toliau sulaukti paramos policijos iniciatyvoms, kad mūsų apskrityje žmonės jaustųsi saugūs ir galėtų ramiai gyventi, dirbti ir mokytis. Kiekvienos dienos darbu sieksime įrodyti, jog esame verti jūsų pasitikėjimo“, – sakė D. Žukauskas.

Ataskaitinio pasitarimo metu buvo įteiktas pažymėjimas Žaliakalnio seniūnijai, daugiausiai dėmesio skyrusiai saugios aplinkos kūrimui ir tapusiai konkurso „Saugi seniūnija – saugus Kaunas“ nugalėtoja.

Kauno miesto meras A. Kupčinskas pasidžiaugė sėkmingu Kauno miesto savivaldos ir policijos bendradarbiavimu kuriant saugią aplinką miesto viešose erdvėse.

„Kauno apskrities policijai bus perduoti aštuoni nauji automobiliai. Kaune numatoma įrengti 10 išmaniųjų greičio matuoklių, kurie žymiai pasitarnaus eismo saugumui“, – sakė A. Kupčinskas.

Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasi prokuroras Darius Valkavičius pamininėjo, kad praėjusiais metais buvo pasiekti labai geri policijos darbo rezultatai. Jis atkreipė dėmesį į tai, kad pavyko žymiais sutrumpinti ikiteisminio tyrimo trukmę, taikyti inovacijas ikiteisminio tyrimo procese bei akcentavo, kad Kauno pareigūnai gali būti sektinu pavyzdžiu, kaip per trumpą laiką ištirti nusikaltimus. 

Lietuvos policijos generalinis komisaras Linas Pernavas teigė, kad bus dedamos didelės pastangos gerinti policijos teikiamų paslaugų kokybę. Numatoma didinti gatvėje dirbančių policijos pareigūnų skaičių, greičiau reaguoti į įvykius, gerinti piliečių aptarnavimą policijos įstaigose, aktyviai kovoti su korupcija. L. Pernavas akcentavo, kad policijos komisariatų vadovai turi žinoti jų teritorijoje esančias problemas, jas spręsti ir už nuveiktus darbus atsiskaityti. 


Šiame straipsnyje: Kauno policijapolicijakaunas

NAUJAUSI KOMENTARAI

dieduks

dieduks  portretas
Tik niekaip mašinvagių nesugauna ...............
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių