Kauno pilies signalizacija drumstė ramybę

Praėjusį savaitgalį kauniečių ramybę be perstojo drumstė kaukianti Kauno pilies signalizacija. Kodėl į tai nereagavo nei objektą sauganti saugos tarnyba, nei muziejaus darbuotojai?

Saugos bendrovė „Komanda“, kuri saugo Kauno pilies muziejų, tikino negavusi jokių pranešimų apie savaitgalį be perstojo kaukusią priešgaisrinės saugos signalizaciją.

Kauno pilies muziejaus vedėjas Paulius Stanišauskas tvirtino apie triukšmavusią signalizaciją taip pat nebuvęs informuotas. Jis tik pasvarstė, kad priešgaisrinės saugos signalizacija galėjo suveikti, kai prie pilies elektros linijų buvo prijungtos papildomos elektros linijos garso aparatūrai ir apšvietimui šeštadienį prie pilies vykusiai Kauno moksleivių dainų šventei.

„Prijungus papildomas elektros linijas įvyksta komutacijos procesas, todėl tikriausiai ir įsijungė priešgaisrinės saugos signalizacija“, – priežastį aiškino Kauno pilies muziejaus vadovas. Jis pripažino, kad kaukianti signalizacija buvo išjungta tik pirmadienį, nes esą iki tol jis nieko nežinojo.

„Saugos tarnyba turėjo tai pastebėti ir man pranešti“, – tikino P.Stanišauskas.

Dar kartą paskambinus į saugos tarnybą „Komanda“ ir pasiteiravus, kodėl nebuvo reaguojama į veikiančią signalizaciją ir kodėl apie tai neinformuotas muziejaus vedėjas, telefonu bendravęs „Komandos“ atstovas nepanoro komentuoti kauniečiams nepatogumų dėl triukšmo sukėlusios situacijos. „Tai konfidenciali informacija“, – į kalbas nesileido saugos tarnybos darbuotojas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

esmė

esmė portretas
vieningai parinktas naujas direktorius - ne koks ūkvedys, kad jam rūpėtų kauniečių ramybė ir laiku išjungtų signalizaciją (ar pasirūpintų pataisymu). Juk jis vilnietis, kauniečių nepatogumai jam tolimi.

SM

SM portretas
„Prijungus papildomas elektros linijas įvyksta komutacijos procesas, todėl tikriausiai ir įsijungė priešgaisrinės saugos signalizacija“, – priežastį aiškino Kauno pilies muziejaus vadovas. Kaip sakoma be komentaru. Bent zurnalistai nerasytu tokiu nesamoniu. Visgi mokesi fizikos mokykloje ar univere
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių