Kauno pilies prieigose netrukus bus šviesiau

Greta Kauno pilies esančią teritoriją apšvies daugiau nei 100 šviestuvų.

Iš viso numatyta nutiesti 4,27 km apšvietimo tinklų, įrengti 118 šviesos taškų ir vieną gatvių apšvietimo maitinimo punktą, pranešė savivaldybė.

Įrengus apšvietimą, Kauno pilį bus galima aplankyti ir tamsiuoju paros metu. Taip bus suteikta galimybė lankytojams dalyvauti pilies teritorijoje vykstančiuose renginiuose, mugėse jiems patogiu laiku.

Bendrovės „Kauno gatvių apšvietimas" direktorius eksploatacijai Petras Švažas pasakojo, kad didžioji dalis darbų jau atlikta.

Projektas iš dalies finansuojamas ES Sanglaudos fondo lėšomis. Bendra viso projekto vertė – beveik 971 tūkst. litų. Iš jų ES parama sudaro 825 tūkst. litų, Kauno miesto savivaldybės biudžeto lėšos – 145,6 tūkst. litų.

Šis projektas pradėtas įgyvendinti 2010 m. birželio 29 d., jį planuojama užbaigti 2012 m. gegužės 29 d.


Šiame straipsnyje: Kauno pilis

NAUJAUSI KOMENTARAI

hana

hana portretas
Silainiuose Baltu prospekto dalis skendi tamsoje.Zmonems apgraibomis gryzta is darbu,vaikai is mokyklos.Kai atsitinka nelaime tai pazadama.Bet taip jau praejo kiek metu,o vis pazadai,pazadai.Mamoma ,kad lesos buvo skirtos,bet neaisku kur isgaravo.Cia gi Kaunas,apsepes miestelis su'' auksiniu '' tualetu,o zmones,kam gi rupi.

666

666 portretas
ir kiek gi sunaudos elektros per metus sitie 118 stulpu ? kad kainuos 1 milijoną tai matom ir speju kad jie visi be judesio davikliu kurie galetu ijunkt daleiskim kokius 5 stulpus nes to pilnai uztektu kadangi bus statomi 36 metru atstumu vienas kuo kito . O gal kazko nezinom ir elektra nuo 1 valandos nakties bus isjungiama ir to malonumas 14 milijonas . Na aišku viena kad kazkam tikrai reikejo europos sajungos kad is jos pasiimt pinigelius .

666

666 portretas
ups vietoi 1 pasispaude 14
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių