Kauno pilį gina riteriai iš visos Europos

Visą savaitgalį prie Kauno pilies vėl žvangės kalavijai ir aidės kovų šūksniai.

Tradicinis, o šiemet ir jubiliejinis, X-asis tarptautinis riterių turnyras Lietuvos kariuomenės vado kalavijui laimėti pritraukė daugybę kovotojų ir istorinės rekonstrukcijos mėgėjų iš Lenkijos, Latvijos, Estijos, Baltarusijos ir Lietuvos.

Prie Kauno pilies dar penktadienį įkūrę viduramžių stovyklą dalis entuziastų joje ir nakvojo. Kovos vyks šeštadienio ir sekmadienio dienomis, tačiau pilies lomoje viduramžių dvasia neišnyks ir šeštadienio naktį.

Turnyras vyksta pagal tarptautines riterių turnyrų taisykles, jį komentuoja ir veda profesionalus heroldas.

Turnyro pertraukų metu žiūrovams bus pristatoma riterių naudojama ginkluotė ir šarvuotė, žiūrovai bus kviečiami patiems išbandyti savo jėgas smagiuose ginklanešio žaidimuose, pasimatuoti šarvus ar pasivaržyti tarpusavyje ginklų valdymo rungtyse.

Tarptautinio riterių turnyro kuratorius draugijos „Viduramžių pasiuntiniai“ vadovas Karolis Jankauskas portalui kauno.diena.lt pasakojo, kad viduramžių riterio ekipuotė kainuoja nuo kelių tūkstančių eurų. Brangiausias – šalmas.

Daugiausiai sveria kūno šarvai – apie 30 kg. Juos kaldina ir Lietuvoje. Kalavijų svoris – 1,5-2,5 kg.

Pats K. Jankauskas viduramžių rekonstrukcija susidomėjo jau seniai. „Teko domėtis karybos istorija ir pan. Norėjau pabandyti istoriją suprasti per gyvą patirtį, eksperimentus, ne tik skaitant knygas ar lakantis muziejuose“, - apie tai, kaip įsitraukė į istorijos rekonstruktorių gretas, pasakojo vadovas.

Jo, kaip riterio karjera jau nebėra zenite, tačiau toliau treniruojasi. Savo malonumui. Per savaitę surengia dvi-tris treniruotes po kelias valandas.

Kokios rungtys sulaukia daugiausiai publikos susidomėjimo? „Du drąsiausius žiūrovus aprengiame šarvuote ir duodame pasikauti su medinėmis kuokomis. Jie sulaukia daug dėmesio ir palaikymo“, - kalbėjo K. Jankauskas.

Veiks ir „Viduramžių pasiuntinių“ senovinė šokio studija. 

Riterių kovos yra Kauno Hanzos dienų dalis. Ši miesto šventė skaičiuoja jau antrąjį dešimtmetį ir vyksta šiemet vyks tris dienas – gegužės 19–21 d. – ir sukvies atlikėjus bei žiūrovus ne tik iš Kauno ir visos Lietuvos, bet ir iš užsienio.

Hanzos dienų programą rasite čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Gina?.. o KAS ją sugriovė, gal te pirma atstato.

Durnelių "žalgirio mūšis"

Durnelių "žalgirio mūšis" portretas
Nostalgija? Ne. Lietuva nieko neturi kuo galėtų pasigirti, belieka ŠYPSENĄ IR UŽUOJAUTĄ keliantys "mediniai gladiatoriai". Gal ruošiasi šturmuoti Kremlių?

buvau ir maciau

buvau ir maciau portretas
Tai istikruju grandizine ir grazi svente Kaune , manau, pirma karta tokia nuostabi , nes ir oras puikus. Taciau nuotaika sugadino "saukstas deguto" t. y. vienas ponas su savo arkliuku poniu. Vargsas gyvulelis buvo visa diena laikomas karstyje , stovejo sustinges kaip statula, net nereagavo i musiu ir uodu antpolius. Tuo tarpu jo seimininkas iraudusiais zandais dengesi skrybliumi irsedejo pavesyje ,tikedamasis, kad kas nors is sventes lankytoju nores nusifotografoti ar pajodineti su vargsu gyvuleliu. Visiskai ignoravo praeiviu pastabas, kad su gyvunu taip elgtis nedera . SOS gyvunu myletojai ir globejai! Tai yra ziaurus elgesys su gyvunu!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių