Kauno parolimpiečiai išlydėti į Rio de Žaneirą

  • Teksto dydis:

Rugsėjo 7-18 dienomis Rio de Žaneiro parolimpinėse žaidynėse Lietuvai atstovaus 13 sportininkų, iš kurių du – kauniečiai. Antradienį į Rio de Žaneirą Lietuvos parolimpinės rinktinės nariai palydėti iš Kauno.

Iš Kauno į Rio de Žaneiro parolimpiadą vyksta lengvaatletis, LSU doc. dr. Kęstutis Skučas (diskas, 100 ir 1500 metrų vežimėlių važiavimas; treneris Vytautas Skučas) ir moksleivis, 17-metis plaukikas Edgaras Matakas (50, 100 ir 400 metrų laisvas stilius; treneris Ramūnas Leonas). Plaukikas E. Matakas per Rio de Žaneiro parolimpinių žaidynių atidarymą bus Lietuvos rinktinės vėliavnešys.

„Kaunui didelė garbė išlydėti savo sportininkus į žaidynes. Pirmą etapą jūs jau įveikėte – esate olimpinėse žaidynėse. Visų kauniečių vardu linkiu jums sportinės sėkmės! Tačiau nesvarbu, ar laimėsite auksą, ar užimsite bet kurią kitą poziciją. Kaip sakoma, be pergalių nėra pralaimėjimų, o be pralaimėjimų – nėra pergalių. Kad būdami kitoje pasaulio pusėje prisimintumėt savo gimtąjį miestą, dovanojame Kauno miesto vėliavą. Tikiuosi, kad su ja jūs būsite arčiau namų”, – kalbėjo Kauno vicemeras Vasilijus Popovas.

Vicemeras kartu su Lietuvos parolimpinio komiteto prezidentu Vytautu Kvietkausku parolimpiečiams ir jų treneriams įteikė vardinius rinktinės nario ženklelius. Jie pagaminti moderniausia stiklo technologija su iškilia spauda, kad ant jų išgraviruotus iškilius tekstus galėtų apčiuopti regėjimo negalią turintys sportininkai.

„Noriu kartu su jumis pasidžiaugti mūsų šaunia parolimpiečių komanda, kurios sudėtyje yra labai pajėgūs sportininkai iš Kauno – K. Skučas bei E. Matakas. Ir užtikrinu, kad mes tikrai ten važiaujam ne tik kovoti, bet ir nugalėti. Mes važiuojame laimėti! Kovosime taip, kaip mūsų krepšininkai, tik tikimės geresnių rezultatų“, – sakė Lietuvos parolimpinio komiteto prezidentas Vytautas Kvietkauskas, pabrėžęs, jog Kauno miesto savivaldybė ženkliai prisideda prie neįgalių sportininkų veiklos.

Be kauniečių į parolimpiadą vyks dar trys lengvaatlečiai – Ramunė Adomaitienė, Mindaugas Bilius ir Jonas Spudis, taip pat – irkluotojas Augustas Navickas, dziudo imtynininkas Osvaldas Bareikis ir šešių asmenų golbolo komanda (Genrik Pavliukianec, Mindaugas Suchovejus, Justas Pažarauskas, Mantas Panovas, Mantas Brazauskis ir Nerijus Montvydas. Iš viso į Rio de Žaneirą vyks 25 delegacijos nariai, įskaitant trenerius, medikus ir vadovus.

Rio de Žaneiro parolimpinės žaidynės vyks rugsėjo 7-18 dienomis. Jose dalyvaus per 4 000 sportininkų iš daugiau kaip 170 valstybių, kurie susirungs 22 sporto šakų varžybose. Iš viso bus išdalinti 528 medalių komplektai. Lietuvos sportininkai į Rio de Žaneiro parolimpiadą išvyks rugsėjo 1-ąją.

Iš viso per šešerias parolimpines žaidynes, kuriose dalyvauja sportininkai su fizine ir regėjimo negalia, lietuviai yra iškovoję 30 medalių (Barselonoje – 7, Atlantoje – 10, Sidnėjuje – 3, Atėnuose – 7, Pekine – 2).



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
O kokioje rungty 'prietaisas' reikšis?

damos

damos portretas
o Vėsaitė su Leipute šiuo atveju - kas?

???

??? portretas
Kokiai sporto šakai atstovauja Čiupkovas? Ar važiuoja kaip jaunystėje buvęs krepšininkas ar kaip turistas?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių