Kauno paplūdimyje – išgyvenimo pamokos

Nesvarbu – savaitgalis ar tik savaitės vidurys, spiginant saulei Kauno paplūdimiai būna apgulti žmonių. Šiuo metu, tvyrant karščiams, reikia saugotis, kad tingūs malonumai ir mėgavimasis saule nevirstų nelaime.

Nesvarbu – savaitgalis ar tik savaitės vidurys, spiginant saulei Kauno paplūdimiai būna apgulti žmonių. Šiuo metu, tvyrant karščiams, reikia saugotis, kad tingūs malonumai nevirstų nelaime. Poilsiautojams trečiadienį į pagalbą suskubo Kauno miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro specialistės. Jos priminė, kaip elgtis paplūdimyje, kad po to nereikėtų gailėtis.

Kauno marių pirmajame paplūdimyje specialistės poilsiautojams dalijo vandenį ir kepures. Kai kuriems kauniečiams tai buvo neįprasta ir jie klausinėjo, kiek dabar už jas skolingi. Specialistės atlygio neprašė, tik minutės dėmesio.

„Patariama nuo 11 iki 16 valandos išvis neiti į paplūdimius, nes tuo metu saulė labai pavojinga. Būtent šiuo laiku ir vykdome akciją. Jei jau atėjote į paplūdimį, tai turėkite galvos apdangalus ir būkite pavėsyje. Maudantis visada reikia prižiūrėti vaikus. Kol vaikas nemoka plaukti, tol turėtų dėvėti gelbėjimo liemenę. Visos tos pripučiamos rankovės tėra žaislai“, – kalbėjo specialistė Renata Padleckienė.

Moteris pasidžiaugė, kad daugelis kalbintų poilsiautojų mokėjo suteikti pirmąją pagalbą. Nenuostabu – tai yra privaloma įgyjant vairuotojo pažymėjimą. Visgi kauniečiai įgūdžius galėjo prisiminti, nes biuro darbuotojos į paplūdimį atsivežė ir specialius manekenus.

„Aš iš Australijos ir pati ten dirbu gelbėtoja“, – atšovė viena poilsiautoja ir nuėjo degintis. 

Kita kaunietė Angelė ne tik klausėsi patarimų, bet ir pati turėjo pastabų.

„O kodėl čia nėra vandens? Negali net nusipirkti. Negi sunku įkasti vamzdį ir pastatyti čiaupą? Gali atsinešti vandens butelį, bet visai dienai vandens neprisineši“, – replikavo moteris.

Specialisčių siūlomo vandens moteris atsisakė, nes jau ruošėsi namo. „Pliaže būnu nuo 10 iki 11.30 val., po to jau per karšta“, – teigė ji.

Didžioji dauguma poilsiautojų apsiribojo saulės voniomis. Į žydintį ir nelabai patraukliai atrodantį vandenį bristi ryžosi nedaugelis.

„Nors ir žalias, bet vanduo šiuo metu atitinka visas higienos normas. Vis dėlto mes nepatariame jame maudytis, nes gali kilti alerginių reakcijų“, – kalbėjo R. Padleckienė.

Ne visiems ir šis patarimas rūpėjo. Atokiau nuo paplūdimio žvejojęs Algirdas numojo į tai ranka.

„Aš pripratęs, manęs neberia. Geriau nufotografuok mane ir parašyk, kad karšiai geriausiai kimba ant kviečių su medumi“, – drąsiai į vandenį brido žvejys.


Šiame straipsnyje: degintisKauno mariossaulė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Renė

Renė portretas
Pirmajam ,,komentatoriui''.Ko čia,asile,keikiesi?Nesugebi žmoniškai kalbėti-tylėk.Niekas nežinos,kad esi kvailys juodnugaris.

jopt-tt-t

jopt-tt-t portretas
tai koks čia išgyvenimas, joptv--t-t.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių