Kauno palapinių miestelyje – 50 sirgalių

Kaune krepšinio sirgaliams įkurtame palapinių miestelyje sutilptų tūkstantis aistruolių, tačiau jų bus 20 kartų mažiau. Palapinių miesteliai nepasiteisino.

„Nesitikėjome, kad bus tiek sirgalių, kiek buvo žadama prieš čempionatą, tačiau neišsipildė net realistinės prognozės“, – pastebėjo prieš Europos vyrų krepšinio čempionatą palapinių miestelius Lietuvos miestuose įkūrusios bendrovės atstovas Vygintas Gasparavičius.

Antradienį į palapinių miestelį Kaune atvažiavo 17 žmonių, trečiadienį – 25, ketvirtadienį tikimasi sulaukti dar dešimties gyventojų. Manoma, kad visą savaitę palapinių miestelyje vidutiniškai nakvos apie 50 žmonių. Didžioji dalis jų – ispanai.

Tiesa, atvykėlių skaičius gali padidėti prieš savaitgalį prasidėsiančias kovas dėl medalių, tačiau itin didelio antplūdžio nesitikima. Įprasta, kad realus palapinių gyventojų skaičius beveik nesiskiria nuo iš anksto rezervuotų vietų skaičiaus. O vietas užsirezervavusių žmonių skaičius nedžiugina.

Trečiadienį dieną palapinių miestelyje nebuvo galima surasti nė vieno užsieniečio.

„Nedaug jų yra, o tie, kurie buvo ryte išvažiavo į miesto centrą. Grįš tik vėlai vakare“, – sakė miestelyje dirbanti mergina.

Įdomu tai, kad Kaune palapinių miestelyje sirgalių kol kas mažiau nei buvo Panevėžyje ir Šiauliuose. Šiauliuose gyventojų skaičių išpūtė gausios italų pajėgos, o Panevėžyje daug vietų užėmė britai. Tikėtasi, kad palapinėse Panevėžyje gyvens nemažai lietuvių, tačiau planuotiems lūkesčiams koją galėjo pakišti blogas oras.

Alytuje ir Klaipėdoje palapinių miesteliai nepasiteisino.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha portretas
Vargo vakariene.. Palapiniu nera, kavines tuscios.. Kas ten tupes tose palapinese,. dar per toki veja.

s

s portretas
salta

zxz

zxz portretas
tai gal koja pakiso gobsumas ir sukeltos kainos? tikejotes kad uz tokius pinigus dar ir lietuviai gyyvens palatkese? na jus ir optimistai :-)))
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių