Kauno oro uoste atidaromas naujas orlaivių dažymo angaras

  • Teksto dydis:

Tarptautinė orlaivių dažymo bendrovė „MAAS Aviation“ Kauno oro uoste atidarė naują orlaivių dažymo angarą, kuris šiai įmonei yra vienuoliktas pasaulyje.

7 tūkst. kvadratinių metrų ploto agare vienu metu bus galima dažyti du orlaivius. Šis angaras yra vienintelis tokio pobūdžio specializuotas objektas Lietuvoje ir vienas didžiausių Europoje, kuris leis bendrus „MAAS Aviation“ pajėgumus Senajame žemyne padidinti 40 proc., rašoma pranešime.

Ateityje bendrovė „MAAS Aviation“ planuoja Kauno angarą išplėsti, kad jame tilptų daugiau orlaivių. Planuojama, kad iš viso bus sukurta iki 80 darbo vietų.

Investicijos į šį modernų objektą oro uosto teritorijoje siekia kelis milijonus eurų. Dviejų platformų ir siaurų korpusų dažymo angare vienu metu gali tilpti iki dviejų A321 dydžio orlaivių. Tai populiariausias orlaivio tipas Lietuvoje.

Airijos Sostinėje Dubline registruota bendrovė „MAAS Aviation“ veiklą vykdo Europoje bei Jungtinėse Amerikos Valstijose. 2015 m. bendrovė turėjo 3 orlaivių dažymo angarus, o šiemet šį skaičių jau padidino iki 11. Įmonė prognozuoja, kad šiemet pavyks nudažyti iki 300 orlaivių, o apyvarta turėtų viršyti 28 milijonus USD. Bendrovės planuose – ateityje per metus dažyti iki 490 orlaivių.

Pagal savo pajėgumus „MAAS Aviation“ patenka tarp trijų pagrindinių techninio aptarnavimo ir orlaivių dažymo bendrovių pasaulyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aha

aha portretas
visus nuodus litovcam

O, Karmėlaviškiai

O, Karmėlaviškiai  portretas
tvoras dažė žaliai, kai ten buvo sovietų karinė bazė...

Paskiškai

Paskiškai portretas
smagu, kad Kaune ( rajone) atsidaro pasaulinės reikšmės įmonės...Fain..
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių