Kauno oro uostas ruošia naujas stovėjimo aikšteles ir didesnius įkainius

  • Teksto dydis:

Jau liepos 14-ąją Lietuvos aviacijos centru mėnesiui tapsiantis Kauno oro uostas didesniems nei įprastai keleivių srautams ruošiasi plėsdamas automobilių stovėjimo aikšteles bei keisdamas eismo tvarką prie išvykimo terminalo. Investicijos į infrastruktūrą siekia apie 750 tūkst. eurų.

Nors Vilniaus oro uosto kilimo ir tūpimo tako rekonstrukcijos metu šalia Kauno oro uosto bus užtikrinta net 2300 stovėjimo vietų keleivių, aptarnaujančio personalo, taksi ir automobilių nuomos transporto priemonėms bei autobusams, tačiau jų piko metu gali visiems neužtekti.

„Norėdami išvengti spūsčių ir ne vietoje paliktų automobilių, dedame visas pastangas, kad Kauno oro uostas būtų patogiai pasiekiamas ir viešuoju transportu. Autobusų važiavimo grafikas bus pritaikytas prie skrydžių tvarkaraščio,“ – kalbėjo Lietuvos oro uostų vykdomasis direktorius Donatas Voveris.

Jis pažymėjo, kad papildomų automobilių stovėjimo vietų įrengimą apribojo ir Kauno oro uostui priklausančio žemės sklypo plotas.

Vis dėlto Kauno oro uosto keleivių šią vasarą laukia ir maloni naujovė – savo draugus ar giminaičius į oro uostą atvežantys vairuotojai galės privažiuoti prie pat keleivių terminalo ir ten trumpai stabtelėję atsisveikinti su išskrendančiais brangiais žmonėmis. Vadinamoji „Kiss and fly“ zona bus įrengta palei Kauno oro uosto išvykimo terminalus – laikinąjį terminalą A ir nuolatinį terminalą B. Ja bus galima pravažiuoti neužsukant į automobilių stovėjimo aikšteles.

Lietuvos oro uostų vykdomasis direktorius primena, kad nepaisant to, kurią transporto priemonę pasiekti oro uostą pasirinks keleiviai, jie turėtų atvykti į Kauno oro uostą likus dviem valandoms iki savo skrydžio.

Pasitinkantiems svečius ar mylimuosius, nusileidusius Kauno oro uoste, vertėtų rinktis trumpalaikio stovėjimo aikštelę – joje bus sudaryta galimybė automobiliui kartą per parą nemokamai stovėti 15 minučių.

Šalia Kauno oro uosto įrengtų stovėjimo aikštelių įkainiai nuo liepos 14 iki rugpjūčio 18 d. bus suvienodinti su šiuo metu galiojančiais Vilniaus oro uoste. Portalas kauno.diena.lt jau skelbė apie planus gerokai pabranginti parkavimą Kauno oro uosto prieigose.


Šiame straipsnyje: Kauno oro uostas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių