Kauno oro uostas: „Ryanair“ ištiesėme pagalbos ranką

Nuo šiandien Kauno oro uoste stovi dar daugiau "Ryanair" lėktuvų. Kauno rajone apsigyvens ir daugiau bendrovės darbuotojų.

Apsistojo ir įgula

"Oro linijų bendrovė į Kauno oro uostą perkelia vieną iš savo bazinių lėktuvų. Kaune "Ryanair" bazė veikia jau kelerius metus, ir ji buvo pirmoji šios bendrovės įkurta Rytų Europoje. Dabar Kauno oro uoste stovės trys šios oro bendrovės lėktuvai", – pasakojo valstybės įmonės "Lietuvos oro uostai" Komunikacijos ir rinkodaros skyriaus vadovė Indrė Baltrušaitienė.

Anot jos, Karmėlavoje bazuosis "Boeing 737" lėktuvas, vykdantis skrydžius tarp Kauno ir Kopenhagos. Čia apsistos ir visa jo įgula – lakūnų ir stiuardų komanda.

"Kilus poreikiui, bazinio lėktuvo priežiūros ir remonto paslaugos taip pat bus teikiamos Kauno oro uoste. "Ryanair" čia turi savo orlaivių aptarnavimo angarą", – teigė I.Baltrušaitienė.

Pabėgo iš Kopenhagos

Į Kauną perkeliama bazė, veikusi Kopenhagoje. Skelbiama, kad tokį žingsnį bendrovė žengė taupumo sumetimais. Danijos pilotų ir įgulos narių bei kitos profesinės sąjungos, norėdamos geresnių sąlygų, su šiuo didžiuliu darbdaviu siekė pasirašyti kolektyvinę sutartį, tačiau "Ryanair" nesivargino prisiimti didesnių įsipareigojimų.

"Kauno oro uostas šiuo konkrečiu atveju, galima sakyti, ištiesė pagalbos ranką savo partneriui  "Ryanair" ir padėjo operatyviai suorganizuoti lėktuvo bazės perkėlimą. Mes esame patenkinti tokiu bendradarbiavimu, kai per trumpą laiką "Ryanair" iš Kauno atidarė dvi naujas kryptis – į Daniją ir Izraelį – ir perkėlė vieną iš savo bazinių lėktuvų. Be abejo, džiugina ir faktas, kad Kopenhagą lietuviai nuo šiol galės pasiekti iš visų trijų Lietuvos oro uostų", – vertino I.Baltrušaitienė.

Nauda neabejoja

Ji sakė, kad dar vienas bazinis oro linijų lėktuvas yra naudingas tiek pačiam oro uostui, tiek jame veikiančioms įmonėms, kurios jį aptarnaus ir rūpinsis jo technine būkle.

"Vertėtų nepamiršti ir naudos, kurią pajus keleiviai – jie galės naudotis galimybe skristi į dar vieną miestą, ir tai padaryti patogiausiu laiku. Ne mažesnę naudą sukuria ir įgulos apsistojimas mieste, kai lėktuvo valdymu ir keleivių aptarnavimu užsiimantys darbuotojai lieka nakvoti jiems nuomojamose patalpose, stato automobilius miesto ar oro uosto stovėjimo aikštelėse, užsiima įvairia veikla mieste", – pridūrė oro uosto atstovė.

Tiesioginių investicijų, perkeldama bazę į Kauną, "Ryanair" čia neatneš. "Dar vienas bazinis lėktuvas yra esamos veiklos apimčių plėtimas, tad papildomų investicijų tai nesukuria", – patikslino I.Baltrušaitienė.

Nesutarė su profsąjungomis

Skrydžiai iš Kopenhagos oro uosto, iš kurio bazė ir perkelta į Kauną, bus vykdomi ir toliau. Bazė Kopenhagoje buvo atidaryta neseniai. Ji ten veikė vos keturis mėnesius.

Kovą dėl pilotų ir kitų įgulos narių streiko Kopenhagoje "Ryanair" skrydžiai buvo sutrikdyti trims valandoms. Liepos pradžioje Danijos teismas leido streikuoti ir kitoms profajungoms, jungiančioms tokią paslaugų sferą kaip degalų tiekimas, bagažo pristatymas. Tai ir paskatino bendrovę ieškoti kitos vietos bazei.

"Tai yra juoda diena Danijos ekonomikai", – agentūrai "Reuters" sakė "Ryanair" personalo vadovas Eddie Wilsonas. Jis apkaltino profsąjungas naikinant gerai apmokamas darbo vietas Danijoje.

Neaišku, ar Danijoje liks veikti kitos dvi "Ryanair" bazės, nors jų darbuotojai nepasitenkinimo darbo sąlygomis ir užmokesčiu viešai nėra reiškę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

YES

YES portretas
Kaunui ir miesto viešbučiams šioks toks teigiamas poslinkis.

Ramutei

Ramutei portretas
o kada tamstai reikia? Pakursim čarterį, jei jau labai reikia.

reikia

reikia portretas
Butu saunu jei pradetu skraidyti i Tenerife is Kauno :)
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių