Kauno naktinių klubų savininkas nepasikuklino

Kelių barų ir naktinių klubų tinklo įkūrėjas ir savininkas Giedrius Ambrazevičius nusitaikė į buvusią populiarią renginių vietą – Ryšių kiemelį. Jis nepasikuklino kadaise išpopuliarintai vietai parinkti identišką pavadinimą.

Aiškina nesusipratimu

Prieš maždaug dvejus metus nutrūko "Ryšių kiemelis 837" veikla. Tiesiog Ryšiu kiemeliu daugelio kauniečių ir miesto svečių vadinama vieta per ko ne ketverius veiklos metus tapo populiariu ir mėgstamu įvairių kultūros renginių, TV laidų traukos objektu.

Pernai šioje ilgus metus kaip Ryšių istorijos muziejus žinomoje vietoje Rotušės aikštės pastate naujakuriais tapo tarptautinė skaitmeninė reklamos technologijų įmonė "Adform Lithuania". Visai neseniai žiniasklaidą pasiekė džiugus kvietimas į duris atveriantį visų pamiltą "Adform Ryšių kiemelį".

Užsienio kapitalo įmonės "Adform Lithuania" Kauno skyriaus IT vadovas Linas Katilius suskubo patikslinti, kad paviešinti kiek paskubėta.

"Išėjo nesusipratimas. Mūsų partneriai, su kuriais ruošiamės bendradarbiauti, gal kiek paskubėjo. Mes patys neorganizuojame renginių, o tik suteikiame kiemelį tiems, kurie nori ir gali tai daryti", – dėstė L.Katilius.

"Adform Lithuania" Kauno skyriaus IT vadovas patvirtino, kad iniciatyvos ėmėsi jų kaimynai kompanija "Agentūra". L.Katilius neslėpė, kad jiems paliko įspūdį ir kaimynų sudarytas atlikėjų sąrašas, kurie būtų kiemelio svečiais.

Pasinaudojo įdirbiu

Juridiškai buvusio Ryšių istorijos muziejaus kiemelis yra "Adform Lithuania" žinioje. Dienomis kiemelis naudojamas darbuotojų automobiliams parkuoti. Vakare kiemelis nenaudojamas ir būna tuščias. "Agentūra" prižadėjo, kad kiemelyje vyksianti veikla IT įmonės darbui netrukdys.

L.Katilius neslėpė žinantis ir tai, kad anksčiau kiemelyje vykusių renginių organizavimu užsiėmė visai kitas žmogus. Buvusio "Ryšių kiemelis 837" įkūrėjas Ignas Bubnys portalui "Kas vyksta Kaune" patvirtino matęs žinutę apie Ryšių kiemelio sugrįžimą, bet pabrėžė, kad tai skelbiantys asmenys yra visiškai nesusiję su jo vykdyta veikla.

"Aš įdėjau labai daug pastangų į šį projektą, man jis yra brangus, esu tiesiog apstulbintas, kaip galima neatsiklausus naudotis kito žmogaus sukurtu vardu ir įdirbiu. Tikiuosi, kauniečiai nesileis kvailinami", – portalui sakė jaunas vyras.

Buvusiai populiariai vietai pasiimti praktiškai tą patį pavadinimą, tai jau dalis atlikto rinkodaros darbo. Paprasčiau tokie veiksmai gali būti vertinami ir kaip plagijavimas. "Adform Lithuania" atstovas susilaikė nuo pavadinimo panaudojimo vertinimų.

"Sunku vertinti. Yra įvairių pusių, įvairių aspektų. Aš nežinau teisinio aspekto – ar buvo registruotas pavadinimas. Ateityje mes norėtume, kad ši vieta būtų žinoma "Adform kiemelio" vardu ir tikimės, kad taip ir bus, o tai ką jie ("Agentūra" – red. past.) padarė, man spręsti sunku.

Aš įdėjau labai daug pastangų į šį projektą, man jis yra brangus, esu tiesiog apstulbintas, kaip galima neatsiklausus naudotis kito žmogaus sukurtu vardu ir įdirbiu. Tikiuosi, kauniečiai nesileis kvailinami.

Pateikė rimtą planą

L.Katilius tikino, kad jų įmonės tikslas buvęs visiškai nuoširdus. "Mes tiesiog norime atgaivinti veiklą šiame kiemelyje, kad čia vyktų smagūs renginiai. Jei tas žmogus, kuris anksčiau organizavo čia renginius, būtų kreipęsis, tai mes būtume kalbėję ir su juo, suteikę vietą. Mes nenorime veltis į ginčus, kas teisus morališkai, teisiškai ar dar kaip nors. Norime likti nuošalyje nuo ginčų, tačiau kartu norime, kad kiemelyje būtų puiku", – aiškino L.Katilius.

"Adform Lithuania" skelbėsi ieškanti bendrovės, kuri užsiimtų renginių organizavimu kiemelyje, tačiau norą vykdyti tokią veiklą esą pareiškė tik "Agentūra". L.Katilius prisipažino nustebęs, kad neatsirado daugiau norinčiųjų organizuoti kiemelyje koncertus.

"Aš net pats skambinau ir kalbėjau. Taip jau yra – su vienais pavyksta susitarti, su kitais ne. O jie atėjo su geru atlikėjų sąrašu. Tikime, kad jie galės tai padaryti gerai", – vylėsi pašnekovas.

Pranešime spaudai buvo skelbiama, kad per šią vasarą kiemelyje žadama surengti pačių populiariausių ir publikos simpatijas pelniusių atlikėjų koncertus.

Esą jau numatyti tokių garsių atlikėjų, kaip "G&G Sindikatas", Linas Adomaitis, "Gjan", Jurga Šeduikytė, "Colours of Bubbles", Monika Linkytė, "Baltasis Kiras", "Ministry Of Echology", "Beissoul & Einius", Vaidas Baumila, "Biplan", "ba." ir dar daugelis kitų pasirodymai.

Prieštaringai vertinamas

Būsimų renginių kiemelyje šeimininkas, "Agentūros" savininkas G.Ambrazevičius pastaruoju metu turi ir ne tokios malonios veiklos. Jo pasilinksminimų svarstymas iš Kauno apylinkės teismo persikėlė į Kauno apygardos teismą. Gegužės pabaigoje G.Ambrazevičius turėtų išgirsti teismo sprendimą dėl jo išteisinimo žemesnės instancijos teisme.

"Kauno diena" rašė apie teismuose narpliojamas G.Ambzevičiaus ir kompanionų pasilinksminimo aplinkybes, kurios privertė bendrovės "Kauno tiltai" avarinės tarnybos elektromechaniką šauktis policijos pagalbos.

2015 m. rudenį avarinės tarnybos darbuotojas atvyko į naktinį klubą, nes užstrigo liftas su žmonėmis. Atvykęs darbuotojas nerado, kam reikia padėti, rengėsi važiuoti atgal, tačiau į jo tarnybinį automobilį įsėdo keli įkaušę vyrai.

Kelionė su naujais "bičiuliais" baigėsi tuo, kad nakties įvykius aiškinasi teismai. Kauno apylinkės teismas dėl grasinimų nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba dėl žmogaus terorizavimo G.Ambrazevičių išteisino.

Nukentėjusio "Kauno liftų" darbuotojo ginti stojo prokurorė, nes išsigandęs girtos ir neadekvačiai besielgiančios kompanijos jis nuoširdžiai savo baimes išklojo patruliams, tačiau, praėjus pirmam šokui, teisme grėsminga nakties situacija iš jo lūpų skambėjo švelniau.

Derinamos detalės

Naująjį G.Ambrazevičiaus partnerį L.Katilių kiek nustebino prieštaringi kaimyno nuotykiai ir teismo durų varstymas. Tačiau "Adform Lithuania" atstovas kalbėjo diplomatiškai: "Aš nežinau, kad jis yra teisiamas. Bet jei žmogus dar nenuteistas, tai jo dar negali smerkti. Mes tikime žmonėmis, kol jie neįrodė kažko priešingai."

L.Katilius patvirtino, kad sutartis su kompanija "Agentūra" dar nepasirašyta, derinamos paskutinės sutarties detalės. "Iš pradžių mūsų bendradarbiavimas bus labai atsargus, nesirengiame sudaryti labai jau ilgalaikių sutarčių. Jei renginiai ir atmosfera jų metu kels kažkokių abejonių, tai tą bendradarbiavimą nutrauksime", – teigė L.Katilius.

Jis paneigė, kad kiemelyje krepšinio mėgėjai bus kviečiami stebėti rungtynių. "Adform Lithuania" vizijose – kitokio tipo renginiai, esą krepšiniui čia nėra tinkama vieta.

"Pranešime spaudai jie užsiminė, kad kiemelyje bus stebimos krepšinio rungtynės. Tai to tikrai nebus. Mes norime, kad čia vyktų intelektualiam klausytojui skirti koncertai arba kiti renginiai", – pabrėžė L.Katilius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ausra

Ausra portretas
Che ne dienrastis o uab reketo iteisintas. Kas nesusimoka ant to rasoma blogai, susimoki rasoma gerai. Ipatingi taikiniai kitos pasilinksminimo vietos negu jango ir taboo. Labai paprasta kauno diena tiesiogiai susijusi su kurauskiene, kuri valdo minetis klubus. Kodel kauno diena neraso, kad prie klubo django praejusia savaite buvo rastas iki samones netekimo sumustas jaunuolis?

Anonimas

Anonimas portretas
Bando ant isdirbto vardo prastumt savo agentura

LT

LT portretas
Tai kaip su tuo pavadinimo registravimu? Nes tai siaip yra Rysiu muziejus bei jo kiemelis, tad kaip ir bendrinis pavadinimas galetu buti... Cia ir yra esme, manau - ar uzregistruotas kazkoks prekinis zenklas "rysiu kiemelis"?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių