Kauno moksleiviai norėtų oro uostą paversti pramogų sostine

Kauno moksleiviai profesinės savanorystės projekto „Kam to reikia?!“ ir „Architektūros [vaikų] fondo“ kūrybinėse dirbtuvėse sukūrė oro uosto, kuriame norėtų dirbti, maketą. Vaikų nuomone, Kauno oro uostas su įvairiomis pramogų zonomis galėtų būti tobulas darbo aplinkos modelis.

Vieni aktyviausių profesinės savanorystės projekto „Kam to reikia?!” dalyvių – Kauno Antano Smetonos gimnazijos aštuntos klasės moksleiviai – su mokytoja Jurgita Fominiene ir Kauno oro uosto komercijos vadove Jūrate Baltrušaityte dalyvavo netradicinėje pamokoje-kūrybinėse dirbtuvėse. Jų metu diskutuota apie draugiškos, motyvuojančios darbo aplinkos naudą bei gerų santykių tarp kolegų svarbą.

Kartu jie aptarė įsivaizduojamą darbo aplinką, piešė bendrą eskizą, kur atrodytų įdomu ir malonu dirbti bei profesiškai tobulėti, vėliau gamino maketą su trimis erdvėmis – poilsio kambariu, administracijos patalpomis ir terminalu su Pizos ir Eifelio bokštais bei kitomis pramogoms skirtomis ervėmis – šokių ir kino teatro salėmis, masažo kabinetu, kavinėmis.

Kauno Antano Smetonos gimnazijos mokytojos Jurgitos Fominienės teigimu, tokios pamokos yra puikus būdas parodyti vaikams, kaip iš tiesų vyksta darbas, kaip atrodo tikra darbo aplinka ir ko yra reikalaujama iš darbuotojų.

„Ši pamoka buvo nuostabi patirtis mums visiems. Vaikai anksti pradeda galvoti apie savo būsimą profesiją, būtina, kad jie iš anksto suvoktų, kokioje aplinkoje norėtų dirbti,“ – įspūdžiais dalijosi mokytoja J. Fominienė.

Projekto „Kam to reikia?!“ ir „Architektūros [vaikų] fondo“ iniciatyva vyksta gegužės 14-18 d. Panevėžio, Kauno, Klaipėdos ir Vilniaus miestuose. Visoms mokyklos sukūrus darbo aplinkos eskizus, socialinio tinklo „Facebook“ grupėje „Kam to reikia?!“ bus skelbiamas originaliausio maketo konkursas. Šios iniciatyvos tikslas – praplėsti moksleivių suvokimą apie darbo aplinką ir padėti suprasti, kas ją kuria.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių