Kauno mieste nuo šeštadienio įjungiamas šildymas

Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu nuo šio šeštadienio Kaune pradedamas oficialus šildymo sezonas, pranešė Kauno savivaldybė.

Kaip nurodoma savivaldybės pranešime, šildymo įjungimo darbai turi būti baigti per 5 kalendorines dienas nuo šildymo sezono pradžios.

Šilumos vartotojai gyvenamuosiuose namuose turi teisę, suderinę su tiekėju, jeigu yra techninės galimybės, patys nuspręsti dėl savo pastatų šildymo pradžios, nepažeisdami higienos normų.

Nuo praėjusio pirmadienio šildymas Kaune buvo pradėtas ikimokyklinio ugdymo įstaigose ir miesto ligoninėse.

Šią savaitę tarp didžiųjų miestų tik Vilnius ir Kaunas gyventojams ir įstaigoms buvo dar neįjungę šildymo. Tuo metu Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio pastatai jau šildomi.

„Gyventojai gali savo prašymu įsijungti šildymą anksčiau, o kada visiems įjungs, dar tiksliai pasakyti negaliu, kadangi vidutinė temperatūra dar būna 10 laipsnių“, – BNS ketvirtadienį sakė Vilniaus miesto savivaldybės atstovė spaudai Sandra Trinkūnaitė-Rimkienė.

„Šildymas įjungiamas, kai 3 paras temperatūra ne didesnė nei 10 laipsnių. Kadangi kitą savaitę prognozuojami pastovūs šaltesni orai, tada ir priimsime sprendimą įjungti šildymą“, – BNS šią savaitę sakė Vilniaus miesto savivaldybės Aplinkos ir energetikos departamento direktoriaus pavaduotojas Kęstutis Karosas.

Pasak jo, vos tik bus užfiksuota žemesnė temperatūra, savivaldybė priims sprendimą įjungti šildymą, o iki tol namų bendrijos gali kreiptis ir joms šildymas bus įjungtas anksčiau.

Klaipėdos mieste šilumos energija visiems pastatams pradėta tiekti spalio 17 dieną, Šiauliuose – spalio 12, o Panevėžyje – spalio 11 dieną.


Šiame straipsnyje: šildymassezonas

NAUJAUSI KOMENTARAI

llllll

llllll portretas
Greiciau junkit ta sildyma, nusibodo jau laukt.

jo

jo portretas
lauke +20, o mes jungiame šildymą. Beprotizmas...

JA

JA portretas
Tai tik įsakymas. Kol pajungs ir sienos sušils ateis ir savaitės pabaiga.
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių