Kauno mieste ir rajone – 17 tūkst. oficialių bedarbių

  • Teksto dydis:

2015 m. pabaigoje nedarbas Kauno teritorinės darbo biržos aptarnaujamoje teritorijoje siekė 7,6 proc. visų darbingo amžiaus gyventojų ir buvo 0,6 proc. mažesnis nei tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais,

2015 m. gruodį registruoto nedarbo rodiklis Kauno teritorinės darbo biržos aptarnaujamoje teritorijoje, lyginant su lapkričiu, kiek ūgtelėjo ir mėnesio pabaigoje siekė 7,6 proc. visų darbingo amžiaus gyventojų. Gruodžio 31 d. Kauno teritorinėje darbo biržoje buvo registruota daugiau nei 27,3 tūkst. darbo neturinčių regiono gyventojų. Palyginti su praėjusių metų analogišku laikotarpiu, bedarbių skaičius sumažėjo daugiau nei 2,2 tūkst.

Nedarbas Kauno teritorinės darbo biržos aptarnaujamoje teritorijoje ir toliau išlieka mažesnis nei šalies vidurkis (9 proc.) ir vienas mažiausių Lietuvoje (mažesnis nedarbo rodiklis fiksuotas tik Vilniaus regione – 7,4 proc.).

Per gruodžio mėnesį Kauno teritorinėje darbo biržoje užsiregistravo 3,8 tūkst. darbo neturinčių asmenų, regiono darbdaviai ieškantiems darbo siūlė 3,9 tūkst. laisvų darbo vietų. Per mėnesį įdarbinta apie 2 tūkst. asmenų, į užimtumą remiančias aktyvios darbo rinkos politikos priemones nukreipta daugiau nei 360 regiono gyventojų, 802 pradėjo dirbti savarankiškai pagal verslo liudijimą. Darbdaviams išduoti 97 leidimai įdarbinti užsieniečius, iš jų daugiausia – tarptautinio krovinių transporto vairuotojams bei statybos sektoriaus kvalifikuotiems darbininkams.

Kauno miesto ir rajono savivaldybių teritorijoje registruotas nedarbas gruodžio mėnesio pabaigoje siekė 7,1 proc. Čia iš viso buvo registruota per 17 tūkst. bedarbio statusą turinčių asmenų.

Per gruodžio mėnesį Kauno teritorinės darbo biržos Kauno miesto ir rajono skyriuose užsiregistravo apie 2,4 tūkst. darbo neturinčių miesto ir rajono gyventojų, darbdaviai siūlė apie 3,2 tūkst. laisvų darbo vietų skyrių aptarnaujamose teritorijose. Įdarbinta 1,4 tūkst. asmenų, dalyvauti aktyvios darbo rinkos politikos priemonėse nukreipta apie 220, iš jų daugiausia (116) pasirinko profesinio mokymo priemonę. Veiklą pagal verslo liudijimą pradėjo daugiau nei 540 asmenų, išduoti 79 leidimai įdarbinti užsieniečius. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vergų išpardavimas, paskubėkite į valstybės akciją

Vergų išpardavimas, paskubėkite į valstybės akciją portretas
Jauniems vyriškos ir moteriškos lyties Jaunimui valstybė gali pasiūlyti tik šiuos tris pasirinkimus A. Pasirinktinai drbti tik už semkes alų ar degtinę. B. Priverstinai emigruoti. C. Išskirtinai vyriškos lyties atstovams priverstinai būti šauktiniais. Nuo 2017 metų C. Varuantui valstybė skelbia akcija ir moteriškos lyties atstovams. Dėmesio didelis vergų išpardavimas. Paskibėkite.

tamsta, otto

tamsta, otto portretas
Ir prasigėrę žmonės yra mūsų visuomenės dalis. Ką kalbėtumėt, jei dirbtumėt tokioj srity, kur tuos 'apsišikusius', jūsų žodžiais tariant, nuprausia, aprengia, pagydo? Jei esate DB darbuotojas, manau įsėdote ne į savo kėdę. Arogantiškas elgesys labai būdingas šios įstaigos personalui. Gal dėl to daugelis net nenori ten registruotis ir pasirenka kitą kelią, kad ir emigraciją? Jau matėme n pvz. apie šiurkštų, arogantišką, netoleruotiną DB darbuotojų elgesį su klientais ir nebūtinai su asocialiais, žeminami absoliučiai visi, darbo neturintys žmonės.Kartais galvoju, kad DB darbuotojs labiau primena kalėjimo prižiūrėtojas.

....

.... portretas
eiline biurokratine istaiga su ispustu darbuotoju etatu....jei mazeja bedarbiu,vadinasi ir tu motereliu tuose erdviuose kabinetuose tiek nereikia...uz ka joms mokami visu moketuju pinigai,kad arogantiskai pasitycioja is tu bedarbiu.....
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių