Kauno miestą ir rajoną sujungė vaizdingas dviračių takas

  • Teksto dydis:

Saulėtą ketvirtadienio popietę ties Kauno miesto ir rajono riba oficialiai atidarytas naujas dviračių takas. Dviračių takas veda vaizdingu maršrutu, kuris kauniečiams leidžia mėgautis gražiausiomis miesto ir rajono gamtos, kultūros vertybėmis bei Nemuno pakrantėmis.

Nuo Užnemunės gatvės Marvelėje iki Kauno rajono ribos 1,3 kilometrų ilgio ir nuo 2 iki 2,5 metrų pločio einančią dviračių tako atkarpą po šv. Velykų pradėję asfaltuoti kelininkai užtruko dvi savaites. Dviračio tako atkarpos įrengimas atsiėjo 115 tūkst. eurų. Atliktiems darbams suteikta 5 metų garantija.

„Tai tik pradžia"

„Šis miestą ir rajoną sujungęs dviračių takas yra tik pradžia. Dar šįmet planuojame nutiesti kitą dviračių taką per visą Veiverių gatvę, kuris pasieks Garliavą“, - teigė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Pasak Kauno rajono mero Valerijaus Makūno, kaimyninėms savivaldybėms svarbu ne konkuruoti ar varžytis, bet dirbti išvien.

„Dėsime visas pastangas, kad dviratininkų gyvenimas mieste taptų kuo geresnis. Šiemet didelį dėmesį skirsime ir esamų dviračių takų priežiūrai, tvarkysime tas vietas, kur išlūžę bortai, kur netvarkinga“ , - sakė Kauno mero pavaduotojas Povilas Mačiulis.

Takas į  Garliavą

Šiemet darbai užvirs Veiverių gatvės dešinėje pusėje. Planuojama, jog naujasis dviračių takas į Garliavą per visą gatvės ilgį bus atskirtas nuo pėsčiųjų tako – tik keliose vietose, kur šaligatvis yra labai siauras, bus įrengtas bendras dviračių ir pėsčiųjų takas. Dviračių takas bus asfaltuotas, o pėsčiųjų – išklotas trinkelėmis. Visame take bus įrengtas naujas apšvietimas.

Preliminariais skaičiavimais, Veiverių gatvės dviračių tako įrengimas kainuos apie 1,08 mln. eurų. Elektros tinklų rekonstrukcija ir naujo apšvietimo įrengimas turėtų kainuoti apie 500 tūkst. eurų. Šie darbai bus finansuojami Europos sąjungos ir Kauno miesto biudžeto lėšomis.

6,5 km dviračių takas

Šiuo metu rengiamas techninis Savanorių prospekto dviračių tako įrengimo projektas. Darbus ketinama pradėti šių metų pabaigoje. Kairėje Savanorių prospekto pusėje (važiuojant nuo centro) planuojamo dviračių tako ilgis sieks apie 6,5 kilometro – jis prasidės miesto centre ir tęsis iki sankryžos su Pramonės prospektu.

Taką planuojama įrengti rekonstruojant šiuo metu esantį šaligatvį ir išnaudojant laisvus tarp šaligatvio ir gatvės esančius plotus. Planuojama, jog darbai bus pradėti iki šių metų pabaigos.

Artimiausiu metu bus baigta projektuoti Kleboniškio dviračių tako jungtis su Jonavos gatvės dviračiu taku. Kleboniškio dviračių tako jungtis bus įrengta šių metų vasarą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
yra Kauno mieste toksai siaures prospektas ,kuris sujungia du mikrorajonus eiguliu ir kalnieciu ,yra per greitkeli Kaunas -Vilnius pastatyti du pesciuju tiltai patekti i Kleboniskio parka tiek pestiesiems ,tiek su dviraciais bet ten N E R A jokio dviracio takelio ,nors zenklai siaures prospekte stovi primenantys kad tai dviraciu takas,gerai pagalvojus galetu sujungti tuos takelius eiguliu ,kalnieciu,pramones ,petrasiunu gal panemunes,,,,o gal cia mastysena kitokia?gal gyvenantys mikrorajonuose daugebuciu namu gyventojai yra antrarusiai?,kad jie neisgali isigyti busto uzmiestyje?,tikriausiai kazkiek teisybes ir yra siose mintyse.Gal padarom namu darbus mieste ,o kai bus viskas padaryta galim plaukt i platesnius vandenis.

DANUTE IS GRAZIAUSIO MISKININKU MIESTELIO

DANUTE IS GRAZIAUSIO MISKININKU MIESTELIO portretas
NORETUSI KAD MERAI ISTIESTU VIENAS KITAM RANKA IR NUTIESTU DVRACIU TAKA I SODUS KURIU TIKRAI LABAI DAUG ZIEGZDRIU ,SLIENAVOS PUSEN.PRAVAZIUOKITE SU TUO GRAZUOLIU DVIRACIU IR PAMATYSITE KIEK SEIMU JUDA I SODUS SU DVIRATUKAIS TOKIAIS NESAUGIAIS NET PAVOJINGAIS KELIAIS,NES TEN LABAI INTENSYVUS JUDEJIMAS.

draugiski merai

draugiski merai portretas
kauno meras matijosaitis paprastas draugiskas ir gerai kad susidraugavo su rajono meru.abu geri merai atliks daug geru darbu.sveikinu
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių