Kauno meras po kelių mėnesių sugrįžo į darbą

Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis pirmadienį grįžo į darbą po kelis mėnesius trukusios reabilitacijos. „Jaučiuosi gerai, todėl ir grįžau“, – tvirtina miesto vadovas.

„Visą dieną kalbamės apie svarbiausius darbus, apie Kauną: gatves, esamus sporto aikštynus ir tuos, kuriuos planuojame įrengti, apie kitas būsimas statybas“, – tikino nuo ryto į posėdžių karuselę įsisukęs V.Matijošaitis.

Paprašytas įvardyti artimiausiu metu planuojamus svarbiausius darbus, V.Matijošaitis sakė, kad dabar svarbu užbaigti „Mokslo salos“ architektūrinį konkursą. „Pasiūlymus jau peržiūrėjau, bet dar tik paviršutiniškai. Iki šalčių bus užbaigta tai, kas pradėta gatvėse. Dabar reikia pradėti planuoti kitų metų darbus. Gatvės yra gatvės, bet reikia apie visą miesto infrastruktūrą galvoti“, – kalbėjo miesto vadovas.

Antradienį jis dalyvaus miesto tarybos posėdyje. „Po tų ligų jau net baisu ir sakyti, kad tikrai būsiu. Tikiuosi, daugiau neišveš. Tikrai jaučiuosi normaliai ir galiu dirbti“, – šyptelėjo meras.

Šio posėdžio darbotvarkė patvirtinta, kai meras dar nedirbo, ir yra kaip niekad trumpa – tik 19 klausimų, tačiau V.Matijošaitis to visai nesureikšmino. „Matyt, tiek užtenka. Posėdžiai ir taip neužtrunka, nesvarbu, kokio ilgio darbotvarkė. Visi įprato ateiti į posėdį pasiruošę, o ne tuščiai kalbėti prieš kameras. Jeigu prieš Seimo rinkimus padarysi ilgą darbotvarkę, tai posėdis taps kandidatų tribūna“, – nusijuokė meras.

V.Matijošaitis tikino, kad grįžti į darbą visai nesunku, nes nuo reikalų nebuvo atitolęs ir besigydydamas. „Administracijos direktorius Gintaras Petrauskas, vicemeras Povilas Mačiulis, patarėjas Tomas Grigalevičius nuolat atvažiuodavo pas mane į ligoninę arba į namus. Viską žinojau, ką jie daro, tik jaunimas stengėsi neužkrauti man problemų, o tik informuodavo apie darbus ir taip pakeldavo nuotaiką“, – pasakojo Kauno vadovas.

Paklaustas, ar dabar mero pareigas eis labiau tausodamas save ir daugiau galių perleis pavaduotojams, V.Matijošaitis tikino nesiejantis savo sveikatos problemų su darbu. „Vicemerai ir iki šiol visas galias turėjo. O mano sveikatos problemos tikrai ne nuo darbo. Nemanau, kad aš toks skystas, kad nuo nervų mano sveikata sugriuvo. Reikėjo seniau pasiremontuoti, neprisižiūrėjau savęs, o dabar medikai tai padarė. Tikrai nesieju sveikatos pablogėjimo su darbu“, – tikino jis.

59-erių Kauno meras gydėsi nuo birželio pradžios, kai pasijuto blogai sutrikus kraujospūdžiui. Liepą V.Matijošaičiui atlikta širdies ir širdies kraujagyslių operacija. Reabilitacijos metu rugpjūčio pabaigoje jis taip pat operuotas dėl apendicito.



NAUJAUSI KOMENTARAI

senukas

senukas portretas
po visų ligoninių merui su galva negerai. Bet čia jau naujų smegenų niekas neįdės.

TO : mutei

TO : mutei portretas
galėsi palaikyti už ausyčių kai ant puoduko sėdės.

mute

mute portretas
As palaikau tik Matjosaiti saunuolis
VISI KOMENTARAI 65

Galerijos

Daugiau straipsnių