Kauno meras dalyvauja rinkimuose?

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis ne kartą yra sakęs, kad rinkimuose į Seimą neketina dalyvauti. Tačiau mieste gausu  politinės reklamos stendų, kuriuose šypsosi ir miesto vadovas.

Remia tuos, kuriais pasitiki

"Savivaldybėje subūriau rimtą profesionalų komandą, su kuria dirbu jau pusantrų metų. Dalis komandos narių nusprendė kandidatuoti į Seimą. Šiam jų sprendimui pritariu, juos palaikau ir nebijau to pasakyti viešai", – pareiškė V.Matijošaitis.

Jis sakė per pusantrų metų turėjęs pakankamai laiko įsitikinti, kas yra kas. "Remiu tuos kandidatus, kuriuos puikiai pažįstu ir už kuriuos galiu garantuoti. Jie patekę į Seimą tikrai kovotų už Kauną ir būtų naudingi miestui", – savo pozicijos laikosi meras.

Pasak jo, kovojant dėl Kauno projektų, vienam būtų sunku sulaukti ir Seimo, ir ministerijų palankumo, todėl itin svarbūs tampa Seimo nariai.

"O ko tikėtis iš kauniečių Seimo narių, kurie išrinkti pamiršta, iš kur jie yra? Kad ir tas pats Rimantas Dagys ar Petras Gražulis, Rasa Juknevičienė. Spėkite, kiek kartų jie buvo užsukę ir klausė, domėjosi, kuo galėtų prisidėti prie Kaunui svarbių reikalų? Nė karto. Tą patį galiu pasakyti ir apie Kaune kandidatuojančius politikus iš kitų miestų. Manote, kokiam nors Gabrieliui Landsbergiui rūpės mūsų miesto problemos? Netikiu tuo. Kodėl vilniečiui staiga turėtų parūpti Kauno reikalai? Pasakysiu atvirai – man nerūpi, į kokius darželius ar mokyklas savo vaikus veda ar kokiomis gatvėmis važinėja vilniečiai. Man svarbus mūsų miestas ir jo žmonės", – aštriai kirto Kauno vadovas.

Viešai išsako nuomonę

Paklaustas, ar daug kandidatų mynė slenkstį tikėdamiesi Kauno mero palaikymo per rinkimus, V.Matijošaitis neslėpė, kad norinčiųjų netrūko. "Paramos ar palaikymo per rinkimus prašė visi. Išprašiau visus, išskyrus, žinoma, tuos, kuriais pasitikiu ir viešai palaikau", – sakė meras.

Nors iš reklamos stendų įvairiose Kauno vietose žvelgia V.Matijošaitis, jis pats tikino nesijaučiantis, kad aktyviai dalyvauja rinkimų kampanijoje.

V.Matijošaitis įsitikinęs, kad jo komandos žmonės, dalyvaujantys rinkimuose, yra skirtingų sričių profesionalai, kurie būtų naudingi Kaunui Seime. "Architektas Jonas Audėjaitis yra S.Dariaus ir S.Girėno stadiono atnaujinimo ir "Mokslo salos" projekto variklis. Aušra Papirtienė – švietimo klausimus puikiai išmananti aukščiausio lygio specialistė. Gediminas Vasiliauskas yra daugelio puikių iniciatyvų, tokių kaip projektas "Judėk sveikai" ir mokyklų sporto aikštynų atnaujinimas, iniciatorius. Rasa Šnapštienė yra akademikė profesionalė, į savo kuruojamas sritis įsigilinusi taip stipriai, kaip tai yra įmanoma. Mano visuomeniniai patarėjai Rimantas Benetis ir Dainius Pavalkis – ne vien medicinos profesoriai, bet ir tikri Kauno miesto negalavimų gydytojai", – vardijo meras ir pabrėžė, kad pokyčiai mieste taip pat planuojami su šiais žmonėmis.

Nedrąsūs debatuoti?

Ir politologai, ir apygardų rinkimų komisijų pirmininkai, ir patys rinkėjai pastebi, kad rinkimų kampanija šįsyk gerokai ramesnė. Politikų veidai reklamos stenduose ėmėsi rastis likus geram mėnesiui iki rinkimų, o pagausėjo tik pastarosiomis dienomis.

Kai kurie veidai šmėžuoja įvairiose vietose, kai kurie kandidatai apygardose agituoja tik iš vieno stendo. Kai kurie politikai užsimena, kad prieš šiuos rinkimus kaip niekad išaugo reklamos plotų įkainiai, tad ir galimybės būti matomiems sumažėjo, juolab kad ir rinkimų agitacijai finansuoti dabar taikomi gerokai griežtesni reikalavimai.

Viešojoje erdvėje pasigirsta pačių kandidatų kritika televizijoje rengiamiems debatams – esą tai nepadeda pasiekti norimos auditorijos. Vis dėlto ne visi kandidatai noriai dalyvauja gyvai rengiamuose debatuose, kur gali dalyvauti ir patys rinkėjai. Kai kurie politikai ar juos palaikančios komandos nariai prieš šiuos rinkimus gerokai aktyviau lanko rinkėjus namuose, taip agituodami atiduoti savo balsą.

Elgiasi kultūringiau

Vyriausioji rinkimų komisija sulaukia gerokai mažiau skundų dėl išorinės politinės reklamos pažeidimų, o ir mieste iš stendų į žmones žvelgiantiems kandidatams ragų ar ūsų neskubama piešti. Laisvės alėjoje prie Centrinio pašto šią savaitę žaliais dažais buvo apipurkštas reklamos stendas su kandidato Gabrieliaus Landsbergio reklama, tačiau netrukus dažai buvo nuvalyti.

Centro-Žaliakalnio rinkimų apygardos pirmininkė tikino, kad skundų dėl suniokotos išorinės politinės reklamos ar kitų su rinkimų agitacija susijusių incidentų negauta. "Gavome skundą dėl to, kad nesuderinti agitaciniai plakatai buvo iškabinti viešojo transporto stotelėse. Stebėsenos grupė dirba ir aiškinasi aplinkybes, todėl dar nežinau, ar šis skundas pasitvirtins", – sakė Centro-Žaliakalnio apygardos rinkimų komisijai vadovaujanti Jūratė Buškevičienė.

"Buvo įtarimas dėl galimo pažeidimo, kai ties miesto ir rajono riba ant tvoros buvo iškabinta vienos Kauno rajono moteriškės reklama, bet išsiaiškinome, kad ten sudaryta sutartis. Pastebime, kad agitacija vyksta gerokai ramiau. Daug mažiau lankstinukų mėtoma į pašto dėžutes", – pastebėjo Panemunės rinkimų apygardos komisijos pirmininkė Viktorija Razikevičienė.

"Politinės reklamos prieš šiuos rinkimus labai mažai, dažniausiai – tik reklamos stenduose. Anksčiau su kandidatais kovodavome kaip su vėjo malūnais", – juokėsi Šilainių apygardos rinkimų komisijos pirmininko pavaduotoja Elena Skirmantienė ir priminė, kad seniau agitaciniai plakatai būdavo kabinami bet kur ir teršė miesto erdves. Tiesa, ji atkreipė dėmesį, kad vis labiau populiarėja nauja rinkimų agitacijos forma – išorinė reklama ant automobilių. "Kitą savaitę tokių automobilių su kandidatų ir partijų reklama mieste turėtų padaugėti", – prognozavo E.Skirmantienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šiluminiai tinklai

Šiluminiai tinklai portretas
ne savivaldybė tvarko miesto vamzdynus,o šiluminiai tinklai.Jau atėjo laikas senus keisti naujais,tai merui tų nuopelnų nėra ko skirti. Jis tegu daugiau pinigų skiria miesto tvarkymui,o nesikiša savo nuveikiamais darbais šioje srityje.

AŠ portretas
Karbauskis stumia Skvernelį,o Matijošaitis stumia Audėjaitį. Ką tai reiškia ? Abu bus marionetėmis tų milijonierių rankose...

Taksistui

Taksistui portretas
o gal geriau gūtų sutvarkyti šaligatvius,kad žmonės kojų nesilaužytų,o poto ir važiuojamą dalį.Juk pėsčiųjų daugiau nei mašinų,o ir žmogaus sveikata brangiau kainuoja nei mašina.Na,bet pats važinėji,meras važinėja,tai tokiems nusišikt į šaligatvius
VISI KOMENTARAI 76

Galerijos

Daugiau straipsnių