Kauno marių regioninio parko sklypas bus grąžintas valstybei

Kauno apygardos administracinis teismas panaikino įsakymą dėl neteisėtai suformuoto žemės sklypo Kauno marių regioninio parko teritorijoje.

Teismas konstatavo, kad neteisėtai suformuotas 8,6 ha žemės sklypas yra įtrauktas į valstybinės reikšmės miškų plotą, esantį Kaišiadorių rajone, Grabuciškių kaime.

''Šis sklypas buvo parduotas tretiesiems asmenims, tačiau neatkreiptas dėmesys, jog įsakymai savo turiniu prieštaravo aukštesnės galios teisės aktams'', – sakė Kauno miesto apylinkės prokuratūros vadovas Darius Valkavičius.

Minėtas sklypas yra Kauno marių regioninio parko teritorijoje ir ribojasi su Kauno marių pakrante. Šis parkas, siekiant išsaugoti unikalų Kauno marių tvenkinio kraštovaizdį, jo gamtinę ekosistemą bei kultūros paveldo vertybes, buvo įkurtas Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo nutarimu 1992 metais.

Neteisėtai suformuoto sklypo teritorijos iš pietvakarių pusės ribojasi su Kauno marių kraštovaizdžio draustiniu, o iš rytinės pusės – su Gastilionių botaniniu–zoologiniu draustiniu, kuriame saugoma ypač Lietuvoje retų didžiųjų miegapelių populiacija.

Remiantis Lietuvos gamtos fondo pateiktais duomenimis, didžioji miegapelė įrašyta į Lietuvos raudonąją knygą kaip sparčiai nykstanti rūšis. Ši miegapelių rūšis laikoma visaverčio lapuočių ar mišraus miško indikatoriumi. Ji simbolizuoja nepažeistą ekologinę pusiausvyrą, gausią biologinę įvairovę ir subalansuotą gamtos išteklių naudojimą.

Šis Kauno administracinio teismo sprendimas apeliacine tvarka gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.


Šiame straipsnyje: Kauno marios

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesvarbu

Nesvarbu portretas
Buvau gryzias I lietuva po.20 metu ty kauna. Aplankiau kauno mares ....baisu.... Kauno mariu misko dalis su vaizdu I mares ten kur Galinis troleibusu sustojimas.misko iskirsta hectaras kreipiausi I policija atsake....nesikisk o tai....pats zinai kas laukia.pasiteiravau zmoniu suzinojau kad kazkoks ,,,karbauskis,,,pralines markyzu karabasu valdo kauna o ne liaudis tuom norejau pasakyt draustiniu nera yra zmoniu kategorija ,,,,isrinktieji,,o mes laid lanzbergis sake sunauja ir kirmelynas.palosim ir Sulysim I urvus...ty.savo.apgailetinus ubagiskus namus.taip as ymaciau lietuva....beja.per pirma diena kaune buvau apvogtas.o po savaites ir uzpultas.policija dar mane ir apibaudavo plinkedama greiciau vaziuoti atgal is kur atvykau aplankyti giminiu......galvokit lietuviai lietuva lietuviams ar ..... A

Marius

Marius portretas
Ir už tai niekas neliks nubaustas...

ruta

ruta portretas
tai koks Kauno puoseletojas leido suformuoti sklypa ?reikia viesinti valdininkus -korupcionerius .
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių