Kauno marios nebegąsdina poilsiautojų

  • Teksto dydis:

Penktadienį poilsiautojai ėmė judinti aplinkosaugininkus ir pasakoti apie Kauno mariose pastebėtas juodas dėmes, panašias į mazutą. Pasirodė, kad vanduo juodas ne nuo mazuto, o dėl dumblių.

"Jie taip staiga išbujojo dėl karštų orų ir labai sušilusio vandens" - portalui kauno.diena.lt teigė Aplinkos ministerijos Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Tomas Barkauskas.

Nuolatiniai pliažų prie Kauno marių lankytojai penktadienį buvo pakraupę ir kalbėjo, kad baisu lipti į tokį vandenį.

Vėjuotą ir vėsesnį šeštadienį situacija buvo visai kitokia tiek pirmame, tiek antrame marių paplūdimyje.

Dumblių buvo matyti, bet vanduo buvo skaidrokas ir juos buvo galima apeiti. Vandenyje turškėsi ir vaikai, ir suaugusieji.

Vandens kokybės tyrimai Kauno telkiniuose atliekami kas dvi savaites. Atliekami mikrobiologiniai ir cheminiai tyrimai. Šiuo metu į Kauno tikrinamų maudyklų sąrašą įtraukiamos keturios maudyklos: marių 1-asis, marių 2-asis paplūdimiai, Panemunės paplūdimys bei Lampėdžių ežeras.

Maudyklų vandens kokybė vertinama pagal du mikrobiologinius parametrus: žarninius enterokokus ir žarnines lazdeles. Praėjusią savaitę atlikus pirmuosius vandens kokybės tyrimus nustatyta, kad oficialiuose Kauno paplūdimiuose vandens parametrai atitinka visas higienos normas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių