Kauno kunigų seminarijai – 150 metų

  • Teksto dydis:

Kauno kunigų seminarija švenčia garbingą 150 metų veiklos sukaktį.

Tai seniausia, nepertraukiamai veikianti katalikų Bažnyčios mokymo ir ugdymo įstaiga Lietuvoje. Per savo gyvavimo laikotarpį ji patyrė ir carinės Rusijos priespaudą, ir du pasaulinius karus, ir sovietų okupacijos buldozerinį ateizmą bei persekiojimus.

„Lietuvos istorijoje buvo labai svarbių momentų, kada aukojant save reikėjo saugoti lietuvybę... Jūs buvote tie, kurie išmokė mus begalinės meilės tėvynei“, – savo sveikinimo kalboje šiandien sakė Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.

Jubiliejaus proga šeštadienį šv. Jurgio Kankinio bažnyčioje Kaune buvo laikomos šv. Mišios ir meldžiamasi už visus buvusius, esamus ir būsimus pašauktuosius kunigystei.

Kauno kunigų seminarijos istorija neatsiejama nuo mūsų tautos vedlių ir autoritetų, padariusių milžinišką įtaką Lietuvos visuomenės sąmoningumo raidai. Tai – vyskupas, švietėjas, Blaivybės sąjūdžio ir knygnešystės iniciatorius Motiejus Valančius, vyskupas, poetas, kalbininkas Antanas Baranauskas, kunigas, poetas Jonas Mačiulis-Maironis ir kiti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

labai

labai portretas
labai dvasingi jauni žmonės

kunigai

kunigai portretas
labiausiai galėtų pakelti Lietuvos dvasią SĖKMĖS gausių Dievo malonių keliant tautą prie Dievo Su gražių Jubiliejumi

X

X portretas
Renginyje nustebino pasireiškęs jaunatviškas, kūrybinis talentas. Supratau, kad šitiems vaikinukams rūpi ir tėvynės reikalai. Ne tik maldas skaito.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių