Politikų nerimas: ar pavyks Kaunui pelnyti Europos kultūros sostinės vardą

  • Teksto dydis:

Po rinkimų opozicijoje likę Kauno Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) partijos nariai džiaugiasi, kad dabartiniai valdantieji tęsia Laisvės alėjos rekonstrukciją ir įvykdė „Girstučio“ baseino koncesijos projektą, tačiau nerimauja dėl kultūros sostinės vardo perspektyvų ir kritikuoja opozicijos pasiūlymų ignoravimą.

„Pagrindiniai darbai, tą ką skelbiasi įgyvendinę valdantieji, didžioji dalis yra mūsų darbų tęstinumas, mūsų patvirtinto biudžeto, projektų tęstinumas“, – žurnalistams sakė TS–LKD narė Gintarė Skaistė.

Ji įvardijo „Girstučio“ plaukimo centro koncesijos sutartį, dėl kurios derybos vyko dvejus metus, bei Laisvės alėjos rekonstrukciją. Tačiau politikė neigiamai įvertino sprendimą Laisvės alėjoje atsisakyti konkės - arklių traukiamo vagonėlio.

„Atsisakoma tokių dalykų kaip istorinė konkė ir galvojama apie kažkokius futuristinius vagonėlius, nors sunkoka įsivaizduoti, kaip je derėtų istorinėje miesto gatvėje“, – kalbėjo G.Skaistė.

Pasak jos, Kaunui Lietuvos kultūros sostinės vardo pelnyti nepavyko, nes „pritrūko arba lobizmo, arba užsidegimo“ ir išreiškė nerimą, kad taip pat nepasiseks ir intensyvioje konkurencinėje kovoje dėl Europos kultūros sostinės vardo, kurį Lietuvos miestas gali gauti 2022 metais.

Kauno vicemeras liberalas Simonas Kairys BNS pabrėžė, kad kovai dėl Europos kultūros sostinės vardo intensyviai ruošiamasi, o opozicijos abejones vadino žalingomis siekiant šio tikslo.

„Laukia atkakli konkurencinė kova su kitais Lietuvos miestais ir mes padarysime viską, kad kuo geriau pasirodytume ir laimėtumėme, nes vien dalyvauti tokiuose iššūkiuose miestui labai sveika visomis prasmėmis. Apie viską visuomenė sužinos laiku ir tinkamu būdu“, – BNS teigė vicemeras.

TS–LKD atstovas Jonas Koryzna valdančiuosius kritikavo dėl nenoro bendradarbiauti su opozicija. Pasak TS–LKD atstovų, naujoji taryba nesvarstė nė vieno iš jų pateiktų pasiūlymų.

„Laukiu tokios šventės, kai per tarybos posėdyje bus jei ne priimtas, tai bent rimtai apsvarstytas mūsų pasiūlymas. Visi mūsų pasiūlymai yra atmetami“, – kalbėjo K.Koryzna. Jis pabrėžė, kad konservatoriai atstovauja didelei daliai rinkėjų, kurių balsas lieka neišgirstas.

Susitikimą su žurnalistais surengę opozicijos atstovai priekaištavo dėl to, kad jų atstovai neįtraukiami į miesto įstaigų valdybas bei tarybos komisijas, dėl skubos vykdant mokyklų reformą.

„Projektas – yra galimybė prašyti ir ieškoti pinigų. Jeigu jo nėra, tai ir pinigų nėra. (...) Norėtųsi išgirsti, kokius naujus projektus kuria valdantieji?“, – kalbėjo Vygantas Gudėnas, atsakydamas į anksčiau išsakytą valdančiųjų kritiką dėl to, kad ankstesnė valdžia nenumatė lėšų suplanuotiems projektams.

Pasak buvusio mero Andriaus Kupčinsko, dabartiniai valdantieji taip pat nekalba apie praėjusioje kadencijoje suplanuotus koncertų rūmus. A.Kupčinskas taip pat užsiminė, kad svarsto galimybę dalyvauti kitąmet vyksiančiuose Seimo rinkimuose.

Kauno vicemeras „Vieningo Kauno“ atstovas Povilas Mačiulis BNS teigė, kad valdantieji kviečia buvusio mero komandą dirbti drauge, tačiau šie esą „nusiteikę tik politikuoti, nenori vesti konstruktyvaus dialogo“.

Jo teigimu, dabartinė valdžia siekia sustabdyti „besaikį išlaidavimą“, todėl nepritaria tiems projektams, kuriais būtų švaistomi pinigai.

„Tikrai nepritariame konservatorių siūlymams švaistyti kauniečių pinigus. Pavyzdžiui, konservatoriai siūlė išlaikyti konkės bėgius Laisvės alėjoje, kurie kainuotų kelis milijonus litų. Jie taip pat siūlė Raudondvario plentą atnaujinti už 35 mln. eurų, o mes tai dar šią vasarą padarysime už 2 mln. eurų“, – komentavo P.Mačiulis.

Po šių metų kovą vykusių rinkimų Tėvynės Sąjunga - Lietuvos krikščionys demokratai, gavę 13 mandatų, liko opozicijoje. Valdančiajai koalicijai priklausantys „Vieningas Kaunas“ Kauno taryboje turi 17 narių su meru, socialdemokratai ir Liberalų sąjūdis – po keturias. Taryboje taip pat dirba trys „Kitokios Lietuvos“ nariai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

krokodilas

krokodilas portretas
Baikit viaukset, sunys loja, o karavanas eina. Jus jau praeitis

Bedarbis Andriukas

Bedarbis Andriukas portretas
Įrodymas, kad nieko nesugeba - tik pliurpti, miestą 8 metus "valdė" Tėvelis ir Raselė , o šitas vykdė. Savo gyvenime neuždirbo SAVO darbu nė cento. Pasakykit , KAIP jūs vykdėt opozicijos siūlymus....Zuokas - šitiek daug padarė Vilniui, o dabar neloja kaip šitie BUVUSIEJI. Jau "prisilojot" su savo reklamom prieš rinkimus - nepasimokėt???

Ema

Ema portretas
Konservatoriams kad tik prieštaraut. O su mokyklų reforma patys pridirbo: tempė tempė gumą su tom išskirtinėm "šventom" mokyklom, o kai jau suėjo visi terminai pabaigti reformą, patys ėmė prieštarauti struktūros pertvarkymo planui, kurį patys buvo sukūrę. Kažkokie nebrendylos.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių