Kauno konservatoriai į merus siūlo A.Kupčinską

Antradienio vakarą Kauno konservatoriai į mero postą nusprendė siūlyti Andrių Kupčinską, kuris miestui vadovavo ir paskutinius ketverius metus iki šių metų balandžio.

Posėdį surengusi Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų Kauno skyrių sueiga vieningai pritarė siūlymui jungtis į naują valdančiąją koaliciją.

„TS-LKD Kauno skyrių sueigoje 29 nariai buvo už ir vienas susilaikė, kad dalyvautų koalicijoje su socialdemokratais, Tvarkos ir teisingumo partija, liberalcentristais ir jaunalietuviais, – BNS sakė A.Kupčinskas. – Vienbalsiai nuspręsta teikti mano kandidatūrą į merus.“

Nauja valdančiosios koalicijos sutartis turėtų būti pasirašyta trečiadienį, o miesto savivaldybės tarybos posėdis numatomas ketvirtadienį.

Žlugus koalicijai, praėjusią savaitę iš Kauno mero posto buvo atstatydintas liberalas Rimantas Mikaitis, kuris mero pareigas ėjo nuo balandžio.

Pasak A.Kupčinsko, ketvirtadienį vyksiančiame neeiliniame tarybos posėdyje jaunalietuvių vicemeras Stanislovas Buškevičius greičiausiai išvengs interpeliacijos ir už naujos valdančiosios daugumos palaikymą išsaugos savo postą.

Jau tą pačią dieną po mero R.Mikaičio nuvertimo politiniuose užkulisiuose pradėtos vardyti kandidatūros į vicemerų ir administracijos vadovų postus. Pareiškę, kad sieks išsaugoti vicemero ir administracijos direktoriaus kėdes, socialdemokratai vis dar nelinkę garsiai įvardinti, ką į jas numatė. Kitos politinės jėgos įvardija, kad vicemero poste liks laikinai mero pareigas einantis socialdemokratas Kęstutis Kriščiūnas, o jų deleguotą administracijos direktorių Antaną Navakauską pakeis Antanas Nesteckis.

„Kandidatūras įvardysime po to, kai bus pasirašyta koalicijos sutartis“, – sakė Kauno socialdemokratams vadovaujanti Orinta Leiputė.

Partija Tvarka ir teisingumas į vicemerus ketina siūlyti tarybos narį Vytautą Vasilenko. Administracijos direktoriaus pavaduotojo vietai jie numatę tris kandidatus, tačiau realiausia, kad šį postą užims Vygaudas Molis.

Konservatoriams teks kitos dvi administracijos direktoriaus pavaduotojų vietos, į kurias bus siūlomi Dainius Ratkelis ir Remigijus Skilandis.

Dar pirmadienį pasigirdo kalbų, kad naujai formuojamai koalicijai koją gali pakišti ankstesnei valdančiajai daugumai priklausę politikai, pradėję burti alternatyvią koaliciją, tačiau vieningos pozicijos iš kitos barikadų pusės kol kas išgirsti nepavyksta.

„Norime suburti kuo daugiau politikų, kurie dirbtų Kauno labui.Aš norėčiau, kad miestą valdytų visi tarybos nariai“, – aiškino „Vieningo Kauno“ lyderis Visvaldas Matijošaitis.

Paklaustas, kurį politiką matytų mero poste, V.Matijošaitis atkirto: „Man tas pats. Svarbu, kad reprezentuotų miestą“.


Šiame straipsnyje: Kupčinskas

NAUJAUSI KOMENTARAI

EGIS

EGIS portretas
KAI CIRKAS BAIGSIS KLOUNAS KUPKONSERVAS NUSILENKS KAUNUI.VALIOOOOOOOOO,VEL KLOUNAS VADOVAUS KAUNO CIRKUI...

BUTINAI

BUTINAI portretas
VIETOI KUPCICKO PONA ROMANOVA

kiek

kiek portretas
Įdomu, kiek reikės mokėti Kupčinskui už dalyvavimą mišiose? Gal jau paiskeitė tarifai?
VISI KOMENTARAI 92

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių