Kauno klinikų medikams motina iškvietė policiją, personalas – vaikų teises

  • Teksto dydis:

Gydytojai pyksta, kad vis dažniau pacientai piktybiškai, be reikalo vyksta į ligoninės priimamuosius ir ten reikalauja to, ko medikai neprivalo daryti. Vienas toks vizitas Kauno klinikose baigėsi dideliu konfliktu.

Karščiuojantį sūnų atvežusi motina Eglė gydytojams iškvietė policiją, medikai dėl moters elgesio kreipėsi į Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos specialistus.

Kaip pasakoja motina, 2,5 metų sūnui reikėjo skubiai atlikti kraujo tyrimus, o medikai neva jį traumavo. Konfliktas įvyko spalio 22 apie 3 valandą nakties.

"Liepė pasodinti vaiką ant kelių ir spaudė jį link manęs. Tuomet pajutau tokį smūgį, kurio niekada nebuvau jutusi. Prašiau vaikui visa jėga nespausti rankytės. Ranka tapo balta, kraujas nebėgo ir tai tęsėsi 15 - 20 minučių", – pasakoja savo tapatybės atskleisti nepanorusi motina.

Pastebėjusi, kad ištino mažylio ranka, motina iškvietė policiją.

Medikai dėl šio įvykio turi savo versiją.

„Medikai niekada nenaudoja perteklinės jėgos. Jie atlieka savo techninę procedūrą. Tėvai turi bendradarbiauti. Tačiau motina tai kategoriškai atsisakė daryti, išplūdo personalą ir visiškai nebendradarbiavo“, – sakė Kauno klinikų  Vaikų ligų klinikos vadovas Rimantas Kėvalas.

Kaip praneša LNK, gydytojai teigia, kad mama jiems kėlė įtarimų dėl neadekvataus elgesio ir psichologinio smurto prieš vaiką, tad jie iškvietė vaikų teisių specialistus.

Pareigūnai patikslino motinos papasakoto įvykio aplinkybes. „Į pranešimą nedelsiant reagavo Kauno apskrities komisariato pareigūnai. Atvyko, priėmė moters pareiškimą ir buvo pradėtas įvykio aplinkybių patikslinimas. Atlikus patikslinimą buvo priimtas nutarimas atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą, nesant nusikalstamos veikos sudėties“, – sakė policijos atstovė Justina Kazragytė.

Vaiko teisių specialistams ši šeima yra žinoma. Medikai sako, kad mama vaiką į skubios pagalbos skyrių per kelis mėnesius vežė jau 8 kartus.

Motina žada kreiptis pagalbos į teisininkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Tikriausia Kevala nori pasalinti nes per daug ivykiu

Na

Na portretas
labai arogantiški, su niekuo nesiskaitantys ligoniai ir abejingai pareigas atliekantys medikai. To ir galima laukti - konflikto.Bent kiek geranoriškumo iš abiejų pusių....

Aš portretas
Mano anūkė gyvena UK, karščiavo, nuvažiavo į ligoninę. Buvo pasakyta jūs darote viską teisingai ir su 40 temperatūra grįžo į namus. Niekas nedarė jokių kraujo tyrimų. Buvo pasakyta, ,kraujo paėmimas trauma vaikui.
VISI KOMENTARAI 55

Galerijos

Daugiau straipsnių