Kauno klinikose atsiras pacientams skirtos mini bibliotekėlės

  • Teksto dydis:

„Žaliosios knygų akcijos" rengėjai pasirūpins, kad Kauno klinikų laukiamuosiuose ir kitose erdvėse būtų įrengtos mini bibliotekos. Jose esančias knygas galės skaityti tiek stacionare besigydantys, tiek konsultacijų pas specialistus atvykę pacientai.

Kaune rengiamos „Žaliosios knygų akcijos" organizatoriai bibliotekėlėms skirs dalį akcijos metu surinktų knygų. Tikimasi, kad galimybė išsirinkti ir paskaityti knygą padės praskaidrinti tiek ilgesnį laiką čia besigydančių, tiek prie kabinetų vizito pas specialistus belaukiančių pacientų nuotaikas.

„Visi žinome, kaip kartais lėtai slenka laikas gulint ligoninėje. Be to, ne paslaptis, kad teigiamos emocijos dažnai paspartina gydymo procesą, o mėgiama knyga tikrai gali tų emocijų suteikti. Smagu, kad galime prisidėti prie visuomenės gerovės kūrimo ne tik rūpindamiesi miesto žaliaisias plotais, bet ir bent šiek tiek padėdami gydymo įstaigoms jų pacientams ir juos lankantiems", - sakė „Žaliąją knygų akciją" rengiančios asociacijos „Visuomenės gerovė" vadovas Jonas Plenta.

Iki metų pabaigos Kauno klinikose ketinama įrengti iki 20 bibliotekėlių. Joms planuojama skirti apie 4000 knygų. Akcijos organizatoriai šiomis mini bibliotekėlėmis rūpinsis pastoviai, keisdami ir papildydami ten esančias knygas naujomis.

„Žalioji knygų akcija" Kaune organizuojama jau trečią kartą. Miestiečiai savo nebereikalingas knygas gali atnešti į miesto seniūnijas arba į prekybos miestelyje „Urmas" įsikūrusį „Knygų turgų". Vėliau tos knygos bus parduodamos, o už jas gautos lėšos skirtos naujiems medeliams sodinti Kaune ir mini bibliotekėms įrengti.

Šiemet akcija prasidėjo kovo mėnesį ir tęsis iki rudens. Į seniūnijas miestiečiai jau atnešė daugiau kaip 10 tūkstančių knygų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kestas

kestas portretas
geriau padarytu klikuose wi fi visur veikenti

nereikia tų

nereikia tų portretas
Knygpalaikių, geriau pasirūpinkit gerais vaistais ir tikrais gydytojais o ne trajtoristais
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių