Kauno klinikos įsigijo 6,5 mln. eurų kainuojančią įrangą

Kauno klinikos įsigijo daugiau nei 6,5 mln. eurų kainuojančią įrangą, vadinamą gama peiliu. Netrukus jam bus statomos specialios patalpos. Gydymas gama peiliu Lietuvoje bus pradėtas vėliausiai kitais metais.

Gama peilis sukurtas praėjusio amžiaus septintajame dešimtmetyje. Naujoji, ypač tiksli jo versija pasirodė vos prieš kelerius metus. Kauno klinikos yra penktoji gydymo įstaiga pasaulyje ją įsigijusi.

Nors ši technologija vadinama peiliu, iš tiesų ji nieko nepjauna, o tiksliai iš vidaus suardo ir sunaikina ligos židinius. Iki šios naujovės pasaulinėje gydymo praktikoje onkologinės ligos, pavyzdžiui, daugybinės metastazės, buvo gydomos apšvitinant visas smegenis. Naujasis aparatas nepažeidžia sveikų smegenų. Ši technologija naudojama gydant ir kitas neurologines ligas.

„Kitas panaudojimas, kuris vėlgi plačiai pradedamas ir moksliniai darbai ir gydymo metodikos jau kuriamos, tai yra degeneracinių ligų gydymas. Parkinsono ligos, bandoma prie epilepsijos, nes tai sumažintų tą chirurginės intervencijos riziką“, – pasakojo Kauno klinikų Neurochirurgijos klinikos vadovas prof. Arimantas Tamašauskas.

Pasak prof. A. Tamašausko, tai – didžiulis proveržis. Artimiausi senos modifikacijos gama peiliai yra Švedijoje, šioje šalyje jie ir sukurti. Bet pacientai iš Lietuvos buvo siunčiami gydytis į Čekiją, kur pigesnis gydymas.

Bus dirbama su radioaktyviais spinduliais, todėl šalia  Neurologijos klinikos bus statomas specialus bunkeris, kuriame ir stovės aparatas. Juo dirbti jau mokosi du chirurgai. Jei darbai neužtruks aparatas bus pradėtas naudoti šių metų gruodį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nemanau

Nemanau portretas
kad tai bus lengva tokį tyrimą,tuo labiau gydymą gauti. Kiek metų jau Lietuvoje magnetinis rezonansas. Daug metų,bet vistiek nemokamai siunčia nenoriai,nors jis absoliūčiai nekenksmingas. Vietoj jo pasiūlina kompiuterinę tomografiją, kur tūkstančiais didesnis radioaktyvumas nei rentgeno. Vat kas gal ir gaus. Be to nemanau ,kad pradžioj bus tikslu. Visur reikia įgūdžių. O iš kur jų turėti,jei tik penkios pasaulio klinikos tokį gydymo metodą turi.

Unonimas

Unonimas portretas
Kvaili komentarai ar ne, bet iš tikro svarbu žinoti ar bus galima NEMOKAMAI gauti gydymą šiuo aparatu? Kai klinikos isigijo širdies kraujagysles be zondo tirianti aparata, siu paslaugu man teikti neorejo - motyvas tas, kad jei viena karta esu zonduotas, tai ir sekanti karta man pakaks paprasto zondo.

SVEIKINTINA SU TOKIA NAUJOVE LIETUVOJ

SVEIKINTINA SU TOKIA NAUJOVE LIETUVOJ portretas
JUS KAI KURIE KOMENTATORIAI ; PAGIEZINGI IR PIKTI,PAGALVOKIT KIEKVIENAS APIE SAVE,SAVO ARTIMUS... NEI VIENAS ZMOGUS NERA APDRAUSTAS NUO SIOS LIGOS BAISIOS . !! DZIUGU,KAD I LIETUVA ATEJO TOKIOS GALIMYBES IR TOKS APARATAS. MANAU,KAD VISIEMS BUS TIK PLIUSAS
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių