Kauno klinikinės ligoninės direktorių teismas išvertė iš posto

Kauno klinikinės ligoninės direktorius Gediminas Abeciūnas išrinktas neteisėtai, nes konkursas buvo neskaidrus. Taip vakar nusprendė Aukščiausiasis Teismas.

Kauno klinikinės ligoninės direktorius Gediminas Abeciūnas išrinktas neteisėtai, nes konkursas buvo neskaidrus. Taip vakar nusprendė Aukščiausiasis Teismas.

Įžvelgė protekciją

Aukščiausias Teismas vakar paskelbė, kad 2011 m. spalį Kauno savivaldybės surengtas viešasis konkursas į Kauno klinikinės ligoninės vadovo vietą surengtas neskaidriai, todėl jo rezultatai privalės būti anuliuojami.

Kauno apygardos teismas buvo paskelbęs priešingą sprendimą, bet jį apskundė konkurso dalyviai Kęstutis Mazurkevičius ir Linas Vitkus, šiuo metu vadovaujantis Respublikinei Kauno ligoninei.

Pasak K.Mazurkevičiaus, konkurso komisijos daugumą sudarė tuo metu Kauną valdžiusios politinės daugumos atstovai.

"Ji laimėtojui Gediminui Abeciūnui leido kalbėti daug ilgiau nei kitiems šešiems pretendentams. Jo vienintelio nefilmavo per apklausą, todėl manome, kad konkursas rengtas neskaidriai ir ne pagal vienodas visiems taisykles. Tai ir patvirtino Aukščiausias Teismas", – pastebėjo K.Mazurkevičius.

G.Abeciūnas teismo sprendimą komentuoti atsisakė. Vakar savivaldybėje jau pradėta svarstyti, kad vietoj neteisėtai išrinkto direktoriaus teks skirti laikinąjį vadovą.

Perduos ministerijai?

Ligoninės steigėjos Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis teigė dar nematęs teismo sprendimo, tačiau apie jį girdėjęs. "Niuansų nežinau, bet jei tai tiesa, vadovą teks atleisti iš pareigų", – sakė D.Ratkelis.

Laikinai vadovo pareigas turėtų eiti kitas įstaigos darbuotojas, o naujas direktorius išrinktas po konkurso.

Kol kas neaišku, ar naują konkursą skelbs savivaldybė, ar tai jau turės padaryti Sveikatos apsaugos ministerija. Į kitą savaitę vyksiančio miesto tarybos posėdžio darbotvarkę įtrauktas klausimas dėl ligoninės perdavimo ministerijai.

Kauno meras Andrius Kupčinskas įsitikinęs, kad teismo sprendimas politikams neturėtų daryti įtakos svarstant ligoninės likimą. "Manau, per tarybos posėdį, kaip ir planavome, svarstysime šios ligoninės perdavimą Sveikatos apsaugos ministerijai. Manome, kad tokiu atveju ji turės daugiau galimybių pritraukti ES lėšų", – kalbėjo A.Kupčinskas.
Mero teismo sprendimas pernelyg nenustebino. "Matėsi, kad konkursas yra šleivas kreivas", – pareiškė A.Kupčinskas.

Laimėjo antrą kartą

K.Mazurkevičius yra laimėjęs dar vieną bylą prieš Kauno savivaldybę. Jis prisiteisė 150 tūkst. litų dėl neteisėto jo atleidimo iš Kauno Raudonojo Kryžiaus direktoriaus pareigų. Politikai aiškino, kad tai reikėję padaryti dėl reorganizacijos – buvo sujungtos 2-oji klinikinė ir Raudonojo Kryžiaus klinikinė ligoninės.

"Per teismą įrodžiau, kad buvau atleistas dėl politinių intrigų. Dėl jų nukentėjo ligoninė, nes būtent jai teko sumokėti išeitinę ir priverstinių pravaikštų išmoką", – kalbėjo K.Mazurkevičius.

Pasak jo, dabar susiklostė įdomi teisinė situacija: teismas tuomet pripažinęs, kad K.Mazurkevičius atleistas neteisėtai, netenkino jo prašymo grąžinti į darbą. Sprendime aiškinta, kad jau įvykęs naujas konkursas į vadovo vietą po ligoninės reorganizacijos.

"Dabar tas konkursas pripažintas neskaidriu, todėl tarsi ir nelikę motyvo manęs nepriimti atgal", – svarstė K.Mazurkevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

stankaro statytinis abeciunas

stankaro statytinis abeciunas portretas
ir merga isitaise dukters metu, o dabar reiks viska palikti? Beda...

nu as nieko

nu as nieko  portretas
jau nebesuprantu

Nesinori

Nesinori portretas
tiketi, kad melas ir aferos nugalejo...Liudna.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių