Kauno klinikinėje ligoninėje vaikų laukia naujos patalpos

  • Teksto dydis:

Sausio 26 d., ketvirtadienį, Kauno klinikinėje ligoninėje surengtas Vaikų priėmimo, skubios pagalbos ir intensyvios terapijos skyriaus naujų patalpų atidarymas.

Kauno klinikinės ligoninės medikus sveikino Seimo Sveikatos komiteto narys Darius Kaminskas, Seimo narys Lauras Stacevičius, Lietuvos gydytojų sąjungos prezidentas Liutauras Labanauskas, Sveikatos apsaugos ministerijos atstovė Dalia Urbanavičienė, Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stoties direktorius Nerijus Mikelionis, LSMU Kauno klinikų Vaikų ligų klinikos vadovas Rimantas Kėvalas, kolegos iš Respublikinės Kauno ligoninės, kitų gydymo įstaigų atstovai, Kauno klinikinės ligoninės padalinių vadovai.

Pasak Kauno klinikinės ligoninės direktoriaus Gedimino Abeciūno, ligoninės Vaikų priėmimo, skubios pagalbos ir intensyvios terapijos skyriaus perkėlimas į atskiras patalpas buvo viena svarbiausių ligoninės strateginių užduočių. „Parengus investicinį projektą pavyko pritraukti lėšų iš Valstybės investicijų programos. Dėkoju visiems padėjusiems pritraukti šias investicijas ir įgyvendinti projektą. Dabar turime šiuolaikinį, visus reikalavimus atitinkantį skyrių“, - kalbėjo G.Abeciūnas.

Kauno klinikinėje ligoninėje pagalba vaikams teikiama jaukiose ir patogiose tėvams bei jų atžaloms patalpose. Jos padalytos į atskiras dalis priklausomai nuo ligos pobūdžio, todėl nėra tikimybės, kad ligoniukai užsikrės kitomis infekcijomis.

Kauno klinikinės ligoninės Vaikų priėmimo, skubios pagalbos ir intensyvios terapijos skyriuje yra trys apžiūros kabinetai, dvi stebėjimo palatos, echoskopijos ir procedūrų kabinetai. Visose palatose įrengti dušai, kriauklės, klozetai. Jose ligoniukai praleidžia nuo 4 iki 24 val., kol atliekami tyrimai, apžiūros ir nusprendžiama, kokį gydymą – ambulatorinį ar stacionarinį – skirti.

Skyrius aprūpintas patrauklaus dizaino baldais, sienos apipavidalintos spalvingais piešiniais, kabinetai irgi turi daug vaiko akiai mielų akcentų. Į skyriaus įrengimą investuota apie 350 tūkst. eurų. Intensyvios terapijos postas įkurtas atskirose, anksčiau rekonstruotose patalpose.

Kaip sakė Kauno klinikinės ligoninės Vaikų priėmimo, skubios pagalbos ir intensyvios terapijos skyriaus vedėjas Darius Varaškevičius, ligoniai dabar priimami ne tik jaukiose ir estetiškai gražiai apipavidalintose patalpose, bet ir gali būti saugūs dėl kitų infekcijų. „Vaikai, kuriems įtariama žarnyno infekcija, priimami atskirai nuo tų, kurie atvyksta dėl kitų ligų. Į izoliuotą nuo kitų patalpų boksą su atskiru įėjimu vežami lakiųjų pavojingųjų infekcijų (meningokoko, vėjaraupių) simptomų turintys mažyliai. Taigi dabar skyrius padalytas į tris erdves“, - pasakojo vedėjas.

Anksčiau vaikai buvo priimami bendrose su suaugusiais patalpose. Įrengus atskiras vaikų  priėmimui ir pagalbai patalpas daugiau vietos yra ir suaugusiems.

Per metus su įvairiais negalavimais į Kauno klinikinės ligoninės Vaikų priėmimo, skubios pagalbos ir intensyvios terapijos skyrių atvyksta apie 7 tūkst. ligonių, stacionarizuojama iki 4,5 tūkst. mažųjų pacientų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vaiko mama

Vaiko mama portretas
Taip priemimo skyrius tikrai grazus, svarus tvarkinagas, bet dauguma palatu nuo tarybiniu laiku, apgriuvusios, baisios, wc kambariai baisus plyteles nuo senu nukrite, vonios surudyja, gulejau su vaiku pries kaledas.. Apgailetina situacija. Net nesinori praustis suaugusiam, tai kaip jauciasi vaikai?? Gerai kad mano dar nieko nesupranta. Nenoreciau ten gryzti.. Ir linkiu kad nei vienos seimos vaikas ten nepapultu. Sveikatos visiems!

pesimistas

pesimistas portretas
būtų smagu, jei nebūtų liūdna....pirmiausia čia klausimas kiek?.... ir eik susitarti su gydytoju....

Daktaras Aiskauda

Daktaras Aiskauda portretas
'vaiku laukia naujos palatos'... Viens prie vieno kaip ir 'laimes valandos' vaistinese. Rasliava.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių