Kauno klinikinei ligoninei vadovaus Gediminas Abeciūnas

Trečiadienį savivaldybėje dirbusi komisija naujuoju Kauno klinikinės ligoninės direktoriumi išrinko psichiatrą Gediminą Abeciūną. Tai jau trečiasis savivaldybės skelbtas konkursas.

G.Abeciūnas surinko 17,3 balų iš 20 galimų.

G.Abeciūnas 1981-aisiais baigė tuometinį Kauno medicinos institutą, o nuo 1985 metų pradėjo dirbti Psichiatrijos ligoninėje. 2001 m. tapo skyriaus vedėju, dirbo gydytoju psiciatru, o nuo 2007 metų – Respublikinės Kauno ligoninės Psichiatrijos skyriaus vedėju. G.Abeciūnas nepriklauso jokiai politinei partijai.

Antroje vietoje liko vos 0,1 balo skirtumu nuo laimėtojo atsilikęs Kauno klinikų Ortopedijos traumatologijos klinikos Bendrosios ortopedijos sektoriaus vadovas Linas Vitkus, gavęs 17,2 balų.

Anksčiau Kauno 2-osios klinikinės ligoninės direktoriaus pavaduotoja dirbusi gydytoja akušerė-ginekologė Rita Banevičienė buvo trečia su 14,2 balų.

Iki šiol laikinai ligoninės direktoriaus pareigas ėjęs Kęstutis Mazurkevičius gavo 13 balų ir konkurse buvo ketvirtas.

5–6 vietomis pasidalijo Kauno klinikų Urologijos klinikos administratorius chirurgas urologas Darijus Skaudickas bei teisininkas ir medikas Darius Petraitis, surinkę po 12,6 balų.

Mažiausiai – 12,2 balų – gavo buvęs Kauno 2-osios klinikinės ligoninės direktorius Tautvydas Jankauskas.

Konkursui dokumentus buvo pateikęs Vilniuje registruotos bendrovės „Sveikatos priežiūros įstaigų apskaitos sistemos“ vadovas Dmitrijus Michaliovas, tačiau jis į konkursą neatvyko.

„Stengėmės kaip įmanoma tiksliau laikytis visų procedūrų, nes kai kurie pretendentai jau iš anksto yra pasiruošę skųsti konkursą, jeigu jo nelaimės“, – prieš konkursą pastebėjo komisijai vadovavęs savivaldybės administracijos direktorius Antanas Navakauskas.

Pasak jo, paskelbus rezultatus kiek sunerimęs buvo tik L.Vitkus, itin mažu skirtumu atsilikęs nuo konkurso laimėtojo, tačiau perskaičiavus balus situacija nepasikeitė.

„Visi pretendentai elgėsi korektiškai. Viskas buvo filmuojama ir įrašinėjama. Jeigu atsirastų skundų, bus galima peržiūrėti, kaip viskas vyko“, –  sakė A.Navakauskas.

Per tris dienas konkurso nelaimėję pretendentai dar gali apskųsti rezultatus.  A.Navakauskas viliasi, kad nepasipils skundai, nekils nesklandumų ir nebus trukdžių naujajam direktoriui užimti pareigas. Kitu atveju, pasak A.Navakausko, būtų pakenkta tiek ligoninei, tiek kauniečiams.

G.Abeciūnas galės pradėti eiti Kauno klinikinės ligoninės direktoriaus pareigas, kai tik bus gauta specialiųjų tarnybų išvada apie jo tinkamumą.

Vasarą vykusiame konkurse naujo ligoninės direktoriaus išrinkti nepavyko, nes nei vienas kandidatas nesurinko reikiamo balų skaičiaus. Tuomet norą valdyti didžiulę gydymo įstaigą buvo pareiškę 11 pretendentų, tačiau trys iš jų neatitiko keliamų reikalavimų. Pirmasis konkursas pavasarį buvo kelis kartus pratęstas, o galiausiai – nutrauktas dėl gausybės skundų.


Šiame straipsnyje: Kauno klinikinė ligoninė

NAUJAUSI KOMENTARAI

La

La  portretas
Keistai skamba antraste, as tai galvojau kad komisija jau senai zino Kas laimes, CIA gi Lietuva .

Mes

Mes portretas
už Mazurkevičių

2-am

2-am portretas
O tai čia komisija paskelbė, atsakydama 1-am?
VISI KOMENTARAI 49

Galerijos

Daugiau straipsnių