Kauno klinikinė ligoninė taps respublikine. Kokių permainų tikėtis?

„Ligoninei atsivers kitos galimybės, ne tik finansinės“, – sprendimo naudą aiškino Kauno meras Andrius Kupčinskas. Po ministerijos sparnu esančioms ligoninėms prieinamesnės lėšos iš ES bei kitų šaltinių.

Kauno miesto savivaldybės taryba nusprendė Kauno klinikinę ligoninę perleisti Sveikatos apsaugos ministerijai. Jai laikinai vadovaus Gediminas Abeciūnas.

„Ligoninei atsivers kitos galimybės, ne tik finansinės“, – sprendimo naudą aiškino Kauno meras Andrius Kupčinskas. Po ministerijos sparnu esančioms ligoninėms prieinamesnės lėšos iš ES bei kitų šaltinių. 

Respublikinį statusą ligoninė įgaus maždaug po kelių mėnesių. Manoma, kad tiek užtruks įstaigos perdavimo procedūra.

„Kodėl Jonava gali turėti savo ligoninę, o Kaunas – ne?“, – klausė tarybos narys Artūras Orlauskas. Jis tikino, kad gavus respublikinį statusą, paslaugos kauniečiams suprastės, nes Kauno miesto gyventojams reikės stumdytis bendroje eilėje su ligoniais iš visos šalies.

„Paslaugų kokybei tai įtakos neturės“, – nesutiko Kauno savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėjo pavaduotoja Rimutė Prievelienė. 

Savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis ketvirtadienį ketina pasirašyti įsakymą, kuriuo laikinu Kauno klinikinės vadovu paskirs dabartinį direktorių G.Abeciūną.

Aukščiausias Teismas išaiškino, kad G.Abeciūno laimėtas direktoriaus konkursas buvo neskaidrus, todėl naujasis vadovas turėtų būti skiriamas po naujo konkurso, iki kurio turi būti paskirtas laikinas vadovas. Svarstytos kelios kandidatūros, tačiau nuspręsta prie įstaigos vairo palikti dabartinį vadovą. Naujo konkurso organizavimas greičiausiai taps jau ministerijos galvos skausmu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gelbikit Kauna!

Gelbikit Kauna! portretas
Gelbikit sita ligonine. Tegu ir fotke kitokia ideda, bei salia esancia ( dar kazkaip veikianti) vaiku infekcine lig. Cia tai Kauno realijos butu. Nerodykim to, kas privatu, o rodykim tai ka musu isrinkta valstybe pastate, padare, inverstavo, pataise. Kauno keliai yra baisus!!!!!

studentas

studentas portretas
sekmes daktare Gediminai

ir tada

ir tada portretas
Ir negalės orkauskas be eilės triperio bei smegenų edemligės pasigydyti
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių