Kauno kempinge jau nakvojo JAV turtuolis – NBA klubo savininkas

Kauno regiono kempingas, įsikūręs prie Lampėdžių ežero, penktadienį oficialiai atvėrė duris. Tai jau antrasis kempingas laikinojoje sostinėje. Čia jau spėjo pernakvoti NBA klubo savininkas.

Prioritetai – švara ir saugumas

Naujasis kempingas buvo pastatytas pernai, tačiau jo šeimininkai paaiškėjo visai neseniai. Jį 10-čiai metų išsinuomojo bendrovė „Turto centras“.

„Turistams labai svarbu, kad kempingas būtų tvarkingas ir jame būtų galima saugiai nakvoti“, – prioritetus įvardijo „Turto centro“ akcininkas bei Lietuvos kempingų asociacijos prezidentas Vygandas Lazauskas.

Prieš atidarymą naujieji kempingo šeimininkai valė teritoriją, patalpas, kad kuo greičiau galėtų priimti keliautojus. Po pastarojo savaitgalio vien iš paplūdimio buvo išvežta daugiau kaip keturi kubiniai metrai poilsiautojų paliktų atliekų. Kempinge įdarbinti trys darbuotojai, jį prižiūri saugos tarnyba.

Šiuo metu Kauno regiono kempinge yra įrengta 12 vietų autonameliams, tačiau nuomininkai ateityje ketina įrengti bent 50 vietų. „Jeigu norime konkuruoti su kitais kempingais, privalome didinti vietų skaičių“, – įsitikinęs V.Lazauskas.

Apsistojusieji šiame kempinge už vietą palapinei turės mokėti 12 litų per parą. Nameliui ant ratų kaina daugiau nei triskart didesnė – 40 litų. Taip pat nustatytas mokestis ir kiekvienam kempinge apsigyvenusiam asmeniui – 16 litų. Vaikams iki 12 metų – 8 litai.

Nuomininkai tikisi, kad naujasis verslas jiems atsipirks per pirmuosius trejus metus.

Pirmieji turistai – iš JAV

„Pirmų turistų sulaukėme jau pirmadienį. Tikimės, kad jų tik daugės. Iš pradžių apie mus turi sužinoti kuo daugiau žmonių. Lengviausiai informacija sklinda iš lūpų į lūpas per pačius turistus. Be to, jau esame įtraukti į Lietuvos kempingų asociacijos narių sąrašus“, – pasakojo „Turto centras“ akcininkas V.Lazauskas.

Amerikiečiai Gregas Milleris ir Scottas Brady – vieni pirmųjų turistų, įsikūrusių Kauno regiono kempinge.

G.Milleris – ne šiaip eilinis turistas, o NBA klubo Jutos „Jazz“ savininkas. Jis su savo šeima ir bendraminčiais aplink pasaulį keliauja visureigiais

„Tiek Lietuva, tiek ir Kaunas yra įstabaus grožio. Jau dvejus metus tęsiame savo kelionę aplink pasaulį, kurios metu ketiname aplankyti visus žemynus. Esu tikras, kad vėliau, kai baigsime šią kelionę, tikrai sugrįšime į Kauną", – sakė G.Milleris.

Žmonės labai draugiški, svetingi, aplinka kempinge gražiai sutvarkyta“, – jam pritarė kartu keliaujantis S.Brady. – Keliaujame po Europą su kūrybine grupe, kuriame filmą. Apie šį kempingą sužinojome per internetą. Tiesiog įvedėme į paieškos sistemą žodžius Kaunas" ir kempingas", taip ir atsidūrėme čia".

Įrengtas už miesto ir  ES lėšas

Kauno regiono kempingas įrengtas Europos sąjungos struktūrinių fondų ir Kauno miesto savivaldybės lėšomis. Visas projektas kainavo beveik 2,5 mln. litų. Savivaldybės indėlis šiame projekte – 450 tūkst. litų.

Nuomininkas, sudaręs nekilnojamojo turto nuomos sutartį su savivaldybe, įsipareigojo per trejus metus į kempingo infrastruktūrą investuoti ne mažiau kaip 200 tūkst. litų, kasmet investuojant bent 65 tūkst. litų.

Už kokią sumą savivaldybė išnuomojo kempingą, neatskleidžiama.

Poilsiautojų poreikiams kempinge įrengti dušai, tualetai, persirengimo kambariai, poilsio inventoriaus nuomos punktas, medicinos punktas, kavinės patalpos. Šią vasarą terasoje planuojama atidaryti lauko kavinę.

Kempinge įrengtos krepšinio, lauko teniso ir paplūdimio tinklinio aikštelės. Poilsiavietės teritorijoje nutiesti pėsčiųjų ir dviračių takai, suformuotos aikštelės palapinėms bei automobiliams statyti.

Anot V.Lazausko, infrastruktūrą reikia tobulinti, kad ji atitiktų minimalius tarptautinius reikalavimus.

„Reikės iki galo įrengti vietą svečiams maistui gaminti, nuotekų išpylimo ir vandens prisipylimo aikštelę turistiniams nameliams, skalbyklą su džiovykla, pertvarkyti registracijos patalpas", – dalijosi planais pašnekovas.

Kempingo paplūdimys ir toliau liks atviras visiems miestiečiams. Už naudojimąsi tualetu ir dušu paplūdimyje planuojama imti nedidelį mokestį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

5

5 portretas
kaune tokiu moderniu kempingu turetu buti bent 5

r.d.

r.d. portretas
Wou, bent is nuotrauku tai ispudingai atrodo!

tas pats

tas pats portretas
Jo kempingas tai afigienai prabangus. Sienos neuzbaigtos OSB plokstes matosi...
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių