Kauno jėzuitų gimnazija savaitei taps Europos Parlamentu

  • Teksto dydis:

Kaune pirmą kartą surengta Europos jėzuitų švietimo projekto (JEEP) sesija. Visą savaitę vyksiantis renginys, kurį organizuoja Kauno jėzuitų gimnazija, suburs jėzuitų mokyklų mokinius bei mokytojus iš aštuonių Europos Sąjungos šalių.

Sesijoje dalyvaus mokiniai iš Lietuvos (Kauno ir Viniaus jėzuitų gimnaizijų), Lenkijos, Vokietijos, Vengrijos, Italijos, Ispanijos, Prancūzijos bei Belgijos jėzuitų mokyklų. Iš viso į Kauną atvyks daugiau kaip 50 minėtų šalių mokinių nuo 15 iki 18 metų. Jie visi bus apgyvendinti šeimose Kaune. Lietuvai atstovaus trys Kauno ir keturi Vilniaus jėzuitų gimnazijų mokiniai.

Vienas pagrindinių kriterijų atrenkant gimnazistus į šį projektą yra puikios anglų kalbos žinios. Šiemet Kauno jėzuitų gimnazijai atstovauja antros gimnazinės klasės mokiniai Vita Raskevičiūtė, Gustė Gurčinaitė ir Tadas Jaugielavičius.

„Tai ilgai laukta akimirka. Nuo 2004 metų dalyvaujame šiame projekte ir dabar atėjo eilė Kauno jėzuitų gimnazijai. Šis projektas jungia mokyklas, kurios skiriasi dydžiu, mokymo turinio aspektais, kultūriniais požiūriais, tačiau visos vadovaujasi tais pačiais fundamentaliais jėzuitiškos auklybos principais“, – sakė projekto koordinatorė, Kauno jėzuitų gimnazijos anglų kalbos mokytoja Vitalija Miškinienė.

Sesijos metu septyniuose komitetuose dirbsiantys dalyviai įsijaus į Europos Parlamento narių darbą ir gvildens Europos Sąjungai šiuo metu aktualias temas.

Užsienio reikalų komitetas gilinsis į pabėgėlių krizę ir bandys nuspręsti, kokiu būdu ši krizė turėtų būti suvaldyta ir kokios ilgalaikės imigracijos reformos turėtų būti įgyvendintos, kad  tokios krizės pavyktų išvengti ateityje. Kultūros ir švietimo komitetas ieškos būtų, kaip vystyti tarpkultūrinį dialogą ir kovoti su neapykanta.

Vidaus rinkos ir vartotojų apsaugos komitetas spręs, ar asmenys turi teisę į skaitmeninę tapatybę technologijų pilname pasaulyje. Socialinių reikalų ir darbo komitetas ieškos ilgalaikės bedarbystės priežasčių ir sprendimo būdų. Žmogaus teisių komitete moksleiviai diskutuos apie ksenofobiją ir žmogaus teises bei visuotinį jų užtikrinimą. Pramonės, mokslinių tyrimų ir energetikos komitete bus kalbama apie energijos kaupimą ir apsaugą, o teisingumo ir vidaus reikalų komitete – apie ypatingai opią šių laikų problemą – kovą prieš terorizmą.

Finalinis projekto renginys vyks kovo 18 d. Kauno miesto savivaldybės Didžiojoje salėje nuo 9-17 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių