Kauno įgulos karininkų ramovė švenčia 75 metų jubiliejų

Penktadienį Kauno įgulos karininkų ramovėje skambėjo dainos, palinkėjimai ir garsūs šūkiai „Tėvynės labui“. Karininkų bendruomenė minėjo 75-erių metų sukaktį.

Šventinis renginys prasidėjo valstybiniu himnu ir tylos minute, pagerbiant visus tuos, kurie žuvo kovodami už Lietuvos laisvę ir nepriklausomybę.

Prieš 75-erius metus tuometinių karininkų suaukotomis lėšomis buvo pastatyti reprezentaciniai Lietuvos kariuomenės rūmai.

„Ramovėje susipynė praeitis ir ateitis, tradicijos ir ceremonijos, statutai ir dėsniai, istorija ir dabartis, viršininkai ir pavaldiniai, valstybė ir savivaldybė, įvaizdis ir prasmė. Čia mūsų kiemas, čia mūsų namai“, – šiais žodžiais į šventės dalyvius kreipėsi Karininkų ramovės viršininkas majoras Donatas Mazurkevičius.

Šiuo metu Karininkų ramovėje dirba 21 asmuo. Pernai čia įvyko 310 įvairiausių renginių, vyko 1100 repeticijų ir treniruočių. Šiuose renginiuose apsilankė daugiau nei 20 tūkst. žmonių. Ramovėje įsikūrusios 8 visuomeninės organizacijos, 9 meno kolektyvai, trys sporto klubai ir du karo istorijos klubai.

„Tegul kariai pažįsta istoriją, iš kurios atėjome, džiaugiasi dabartimi, dėl kurios kovojame, ir kuria ateitį, kurioje gyvens mūsų vaikai. Ramovė visada yra atvira ir laukia visų“, – sakė rūmų šeimininkas.

Jubiliejaus proga karininkams perduotas Kauno miesto mero Andriaus Kupčinsko sveikinimas. Šventėje dalyvavo Krašto apsaugos viceministrė Indrė Pociūtė-Levickienė.

Šia proga Kauno įgulos karininkų ramovėje susirinko karinių dalinių vadai, kitų vidaus tarnybos sistemos dalinių vadovai, visuomenės atstovai.

Svarbios datos:

1919 m. liepos 23 d. įsteigtas Kauno įgulos karių klubas.

1922 m. lapkričio 19 d. generolo V. Nagiaus-Nagevičiaus iniciatyva Kauno įgulos karininkai įsteigė karininkų korporacijos klubą.

1924 m. rūmai gavo Ramovės vardą.

1940 m. gruodžio 31 d. Ramovės rūmus perdavus Sovietų armijai, pasibaigė pirmasis Lietuvos karininkų ramovės veiklos laikotarpis.

1992 m. birželio 18 d. atgauta Kauno ramovė.

2000 m. balandžio 21 d. Lietuvos karininkų ramovės reprezentaciniai rūmai perduoti Lietuvos kariuomenei ir įkurta Lietuvos kariuomenės Kauno įgulos karininkų ramovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių