Kauno hidroelektrinės tilto tyrimai bus tęsiami

Prieš savaitę atlikti Kauno hidroelektrinės (HE) tilto bandomieji tyrimai patvirtino, kad būtina šio tilto rekonstrukcija.

Prieš savaitę atlikti Kauno hidroelektrinės (HE) tilto bandomieji tyrimai patvirtino, kad būtina šio tilto rekonstrukcija. Tiesa, kada ji prasidės – neaišku.

Praėjusį šeštadienį ant Kauno HE tilto užvažiavo žvyro sklidini sunkvežimiai. Taip buvo stebima, kaip keičiasi deformacijos, plyšiai ir kiti parametrai. Nors visi tyrimai dar nebaigti, manoma, kad artimiausiu metu tiltui yra būtina rekonstrukcija.

Pirmuoju bandymu ekspertai tikrino nerimą keliančias deformacines siūles, tačiau tilto laukia dar vienas betono stiprumo patikrinimas.
"Galutinių išvadų mes dar pasakyti negalime. Tyrimai šiuo metu dar nebaigti, o ataskaitą ar rezultatus mes galėsime pateikti tik po gero mėnesio", – situaciją komentavo Kelių ir transporto tyrimų instituto Tiltų tyrimų skyriaus grupės vadovas Saulius Zadlauskas.

Jis teigia, kad pagal dabartinę tilto būklę, rekonstrukcija yra būtina, tačiau tikrai ne artimiausiu metu, kol nebaigti Panemunės tilto darbai.

"Pirmiausia turi būti baigti Panemunės tilto darbai. Jau dabar gyventojai kelia pasipiktinimą dėl esamų automobilių spūsčių, kurios susidaro aplinkkeliuose. Kol nebus baigti šie darbai, Kauno hidroelektrinės tiltas negalės būti uždarytas rekonstrukcijai", – padėtį aiškino S.Zadlauskas.

Norint pradėti renovuoti tiltą, būtina apsvarstyti aplinkkelio variantus. "Mus džiugina žinia, kad tiltas atlaikė bandomuosius apkrovos patikrinimus. Renovacija tiltui yra reikalinga, tačiau priklauso nuo aplinkkelio įrengimo. Šiuo metu yra tvarkomas rytinio aplinkkelio projektas ir nuo to priklausys, kada turėtų prasidėti renovacijos darbai, kuriuos turėtų atlikti savivaldybė kartu su savininkais" – tikino Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Kauno HE yra didžiausia atsinaujinančius energijos išteklius naudojanti hidroelektrinė Lietuvoje. Šiuo metu elektrinė kasmet pagamina 2 proc. mūsų šalyje sunaudojamos elektros energijos, arba daugiau kaip 80 proc. visos energijos, gaminamos šalyje, naudojant atsinaujinančius išteklius. Tiltas yra vienas svarbiausių Kauno miesto objektų, todėl ypač kruopštūs bandymai ir tikslūs rezultatai yra būtini, norint nuspręsti, ką teks daryti toliau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

siulymas

siulymas portretas
..anksciau buvo uzdraustas sunkiasvoriu sunkvezimiu eismas per HES-a, bet ir vel dunda ...

pasas

pasas portretas
Ir vėl. Uždaryti tiltai ir eilinės spūstys kas gali būti geriau.

v

v portretas
Na stai kaip graziai skamba kauno o ne braziaus
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių