Kauno greitajai pagalbai – pasaulinis pripažinimas

  • Teksto dydis:

Kauno greitosios medicinos pagalbos stočiai Tarptautinės greitosios pagalbos dispečerių tarnybos akademijos akreditavimo valdyba suteikė šios tarnybos kompetencijos centro kvalifikaciją.

Vadinasi, Kauno greitosios medicinos pagalbos stotis nusipelnė išskirtinę garbę tapti 224-uoju greitosios medicinos pagalbos dispečerių tarnybos akredituotu kompetencijos centru pasaulyje.

Tarptautinė greitosios pagalbos dispečerių tarnybos akademija yra ne pelno siekianti, standartus nustatanti organizacija, visame pasaulyje skatinanti saugias ir veiksmingas greitosios pagalbos dispečerių tarnybos paslaugas. Tarnyba susideda iš keturių giminingų akademijų: medicinos, priešgaisrinės apsaugos, policijos ir greitosios pagalbos ryšių slaugytojų sistemos dispečerių tarnybų.

Tarptautinė greitosios pagalbos dispečerių tarnybos akademija remia mokslinius tyrimus, susijusius su pirmosios medicinos pagalbos teikimu, skatina, kad būtų taikomi suvienodinti protokolai, priima teisės aktus dėl greitosios pagalbos skambučių centrų reglamento ir stiprina greitosios pagalbos dispečerių tarnybos bendruomenę, pasitelkiant švietimą, atestaciją ir akreditaciją. Akredituotojo kompetencijos centro (angl. ACE) kvalifikacijos suteikimas yra aukščiausias greitosios pagalbos dispečerių tarnybos paslaugas teikiančios organizacijos įvertinimas.

Kauno greitosios medicinos pagalbos stočiai buvo suteikta akreditacija, nes jos veikla atitinka medicinos pirmenybinės dispečerių tarnybos sistemos (angl. MPDS) reikalavimus ir su ja susijusius 20 kompetencijos punktų. Jie apibrėžia greitosios medicinos pagalbos dispečerių tarnybos tarptautinės praktikos kompetencijos standartus.

Šis aukštas organizacijos veiklos efektyvumo lygis yra nukreiptas į sistemos priežiūros, kokybės gerinimo programas ir visų greitosios pagalbos dispečerių tarnybų darbuotojų kvalifikaciją. Akreditacija yra savanoriška ir todėl parodo ne tik kiekvieno darbuotojo, dirbančio dispečerių tarnybų centruose, bet ir administracijos atsidavimą visuomenės saugumui.

Apie Kauno greitosios medicinos pagalbos stotį bus paskelbta kitame Greitosios pagalbos dispečerių tarnybos žurnale ir Tarptautinės greitosios pagalbos dispečerių tarnybos akademijos tinklalapyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
tikrai saunuoliai ten dirbantys zmones.Teko kviestis keleta kartu,labai pagelbejo

Vita Ragauskiene

Vita Ragauskiene portretas
Tai yra pats sauniausias kolektyvas,kuriame dirba auksciausio lygio darbuotojai,visada pasiruose suteikti tinkamiausia pagalba,jei reikia tai ir pakonsultuojate telefonu.Kiek kartu teko kviesti greitaja pagalba,didelis aciu ten dirbantiems zmonems,kurie suteike tinkamiausia pagalba.Dar karta aciu uz jusu bemieges naktis,domejimasi susirgusio sveikata.Stiprybes jums.Aciu vadovui Nerijui Mikelioniui uz toki nuostabu kolektyva ir jo darbus!

Anonimas

Anonimas portretas
Jokios kompetencijos,jokios diverencijacijos tarp pacientu{turiu mintyje ambulatorine ir skubia med.pagalba}geda,kad popieriukiuose gauna tokias akreditacijas.............koktu skaityti..............
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių