Iš Kauno gatvių pasitraukė paskutinieji seni autobusiukai

  • Teksto dydis:

Šios savaitės pradžioje seni maršrutiniai taksi Kaune tapo istorijos dalimi. Nuo šiol atnaujintomis miesto gatvėmis kursuoja vien tik šiuolaikiški „Mercedes Benz“ mikroautobusai, aptarnaujantys septynis maršrutus.

Šios savaitės pradžioje seni maršrutiniai taksi Kaune tapo istorijos dalimi. Nuo šiol atnaujintomis miesto gatvėmis kursuoja vien tik šiuolaikiški „Mercedes Benz“ mikroautobusai, aptarnaujantys septynis maršrutus.

„Kauno miesto maršrutuose nebėra nei vienos senosios transporto priemonės. Jei žmonės ir mato senus mikroautobusus, tai jie atvažiuoja į Kauną iš priemiesčių“, – pabrėžė Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Vykdant maršrutinių taksi pertvarką buvo pasigirdę nuogąstavimų, jog dešimtys senų mikroautobusų vairuotojų liks be darbo. Vis tik situacija šiuo metu yra priešinga. Pasak bendrovės „Kautra“ rinkodaros direktoriaus Gintauto Pakuso, bendrovė šiuo metu ieško tvarkingų bei patikimų vairuotojų.

Planuota, jog visus naujuosius mikroautobusus į transporto sistemą pavyks įdiegti dar iki naujųjų metų, tačiau nepavyko.

„Dėl gamintojo vėlavimo pateikti naujus automobilius, procesas šiek tiek užtruko“, – akcentavo bendrovės „Kautra“ rinkodaros vadovas.

Mikroautobusuose „Mercedes Benz Sprinter“ įdiegta šiuolaikiška įranga: elektroninės švieslentės, keleivių skaičiavimo sistema, aukštos raiškos vaizdo kameros, kasos aparatai, kondicionieriai, automatinės pavarų dėžės. Planuojama, kad ateityje maršrutiniuose taksi bus įdiegtas miesto elektroninis bilietas.

Naujųjų transporto priemonių salonas itin erdvus ir šviesus. Viduje – 16 sėdimų ir 6 stovimos vietos. Sėdynės ir kita apdaila pagaminta iš lengvai valomų ir nuo vandalų apsaugotų medžiagų. Dvigubi stiklai ir patikima šildymo bei vėsinimo įranga užtikrina, kad vasarą mikroautobuso viduje būtų vėsu, o žiemą šilta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

puose miesta

puose miesta portretas
bravo

to to svente prasidėjo

to to svente prasidėjo portretas
nu ponaiti tai kad man darbo savivaldybe nesuteike dar .gal kada nors ir suteiks kai iseisiu i pencija .bet dar karta kartoju viskas yra padaryta gerai , neliko vergu vairuotoju dirbusiu po 16 valandu per diena ir 20 per menesi , dabar dirbama po 8-9 valandas ir mokama ir rodoma visa uzdirbta alga , nereikia rinkt stavkiu , vakare atnest , jei neatnesi pilnos ryte jau negausi dirbt

to svente prasidėjo

to svente prasidėjo portretas
darbo laiku savivaldybės tarnautojas (nepriklausomai nuo pareigų svarbumo) turėtų dirbti, o ne apsimetęs vairuotoju komentarus rašinėti. Tokiems apsimetėliams tinginiams ir išeina idiotiški sprendimai, dėl kurių 99% kauniečių dabar visos savivaldybės nekenčia. Nors sumažinę maršrutų ir mikruškių skaičių žmonėms ant galvų prišiko tik vienas savivaldybės skyrius
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių